Osuuskauppa Keulan ruokahävikki pieneni 50 000 kilolla

Viime vuonna Osuuskauppa Keulan ruokahävikki oli reilut 1,4 prosenttia.

Hävikin määrää väheni lähes 50 000 kilolla.

Vanhentuvien tuotteiden alennuskäytännöt ja tuotteiden lahjoitus hyväntekeväisyyteen ovat toimilajohtaja Sami Junnilan mukaan olleet keinoina hävikin vähentämisessä.

Myös modernit tilausmäärien ennustejärjestelmät ovat auttaneet, ettei ruokaa heitetä aikaisempia määriä roskiin.

Keula on tehnyt yhteistyötä Rauman Seudun Katulähetyksen kanssa.

Katulähetys jakaa ruoka-apukasseja niitä tarvitseville.

Kokonaisuudessaan S-ryhmän ruokakauppojen hävikki pieneni viime vuonna kaksi miljoonaa kiloa.

Tämä vastaa viiden miljoonan euron säästöjä. 

SOK:n kokonaistavoite on saada ruokahävikki 15 prosenttia pienemmäksi vuoteen 2020 mennessä, mikä vastaa viittä miljoonaa ruokakiloa.