Osuuskauppa Keulan tulos edellisvuoden tasolla

Osuuskauppa Keulan tulos viime vuodelta säilyi edellisvuoden tasolla ylittäen kuitenkin budjetoidun tuloksen. Keulan liiketoiminnan tulos oli 3,8 miljoonaa euroa, joka oli 2,6 prosenttia liikevaihdosta. Veroton vähittäismyynti ylsi 147,2 miljoonaan euroon. Vähittäismyynti kehittyi edellisestä vuodesta 2,9 miljoonaa euroa eli 2 prosenttia. Toimitusjohtaja Mika Marttilan mukaan vähittäismyynnin kehitys noudattelee toimialoittain yleistä markkinoiden kehittymistä.

Osuuskauppa Keulan asiakasomistajille maksettiin Bonusta ja maksutapaetua yhteensä 7 miljoonaa euroa, joka on 100 000 euroa enemmän kuin vuonna 2012. Keulan asiakasomistajatalouksien saama Bonus ja maksutapaetu nousi keskimäärin 264 euroon asiakasomistajataloutta kohden. Uusia asiakasomistajia liittyi vuoden aikana 1 599 ja asiakasomistajamäärä oli vuoden lopussa 27 353.

Keulan toimialoista marketkaupan osuus oli 105,3 miljoonaa euroa, mikä merkitsee 2,2 prosentin kasvua. Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa pysytteli lähes edellisvuoden tasolla 35 miljoonan euron vähittäismyynnillä. Eniten Keulan toimialoista (13,6%) kasvoi majoitus- ja ravitsemuskauppa.

Keulan viime vuoden investoinnit,1,6 miljoonaa euroa, työllistivät välillisesti satoja henkilöitä. Suurimmat investoinnit olivat Rauman ravintola Amarillo, Säkylän ABC-automaatti ja Sale Kauttuan rakennustöiden aloittaminen.