"Ota ajoissa yhteyttä vammaisoikeusasioissa"

Ensiapua vammaisoikeusasioissa saa myös oikeusaputoimistoista, muistuttaa lakimies Jukka Kumpuvuori. Moneen päätökseen saa muutoksen kuitenkin vasta tuomioistuinten kautta, mies tietää.

Viimeaikaisten tutkimusten perusteella vammaisten syrjintä on erittäin yleistä, ja sitä lakimies Jukka Kumpuvuori ei siedä.

Myös esimerkiksi kunnat tai Kela saattavat keksiä sääntöjä, jotka eivät perustu lakiin. Silloin valitus virallista tietä on ainut keino saada tilanne muuttumaan.

Turussa Lakitoimisto Kumpuvuori Oy:tä pyörittävä mies oli viime viikolla Rauman Järjestötalolla kertomassa vammaisoikeuksista. Paikalla oli useita kymmeniä ihmisiä.

- Minuun otetaan usein yhteyttä, kun ollaan keskellä pykäläviidakkoa, eikä enää tiedetä, minne pitäisi mennä. Usein on lisäksi tullut kielteinen päätös.

Raumalaislähtöinen Kumpuvuori neuvoo ottamaan ajoissa yhteyttä, koska ennen asioiden umpisolmuun ehtimistä selvittely on yleensä helpompaa.

Jos murehtii kuluja, alkuun pääsee soittamalla Kumpuvuoren ilmaiseen lakilinjaan, joka päivystää joka päivä kello 17-18. Silloin neuvonnan lisäksi voidaan käydä alustavasti läpi, mitä asian eteenpäin vieminen maksaisi.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.