Otan nimikkotammet muuttavat muualle – kasvutila ei riitä yhteiseloon erikoiskuljetusreitin kanssa

Suurten puiden siirtämisestä on Raumalla kertynyt jo kokemusta.

| Päivitetty

Otanaukiolla on yhteensä neljä tammea, jotka saavat uuden sijaintipaikan ensi syksynä, koska tammien vaatima kasvutila ei sovi yhteen erikoiskuljetusreitin kanssa. Reino Joukamon nimikkotammesta kertova laatta sijaitsee Otan kiertoliittymän Otantien puoleisessa päässä. Kuva: Juha Sinisalo

Otan kiertoliittymän keskiosassa sijaitsevat neljä tammipuuta saavat lähdön Otanaukiolta. Syynä on erikoiskuljetusreitti, joka kulkee Otan kiertoliittymän kautta, selittää kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen.

– Tammet siirretään kiertoliittymästä uusille kasvupaikoille, sillä tammien vaatima kasvutila ei voi tulla erikoiskuljetusreitille. Tammet valmistellaan siirtoon ja varsinainen siirto tapahtuu mahdollisesti vasta syksyllä niiden ollessa lepotilassa, Pohjalainen kertoo.

Rauman Wihertoimelle on kertynyt kokemusta isohkojen puiden siirrosta viime aikoina. Viime marraskuussa siirrettiin Pipanpolun lehmuspuut pois Kanalin länsirannan työmaan alta.

Puiden uusi paikka on Nummenpuistossa vanhan hautausmaan ohi kulkevan sorakäytävän tuntumassa.

Viheraluepäällikkö Kustaa Elsilä kertoi tuolloin kaupungin tiedotteessa, että puun siirtäminen on ainutlaatuista, mutta lehmukset haluttiin säilyttää, koska ne ovat hyväkuntoisia ja kauniita.

Otan kiertoliittymän tammetkin säilytetään, eivätkä ne olekaan mitä tahansa puita. Niihin sisältyy kappale raumalaista kaavoitushistoriaa.

Irma Tyllilän nimikkotammen laatta kiinnitettiin vuonna 2005 hänen jäätyään eläkkeelle.

Aukion tammet ovat Irma Tyllillän ja Reino Joukamon nimikkopuita. Joukamo ja Tyllilä toimivat Rauman asemakaava-arkkitehteinä.

Tammet nimettiin heille vuonna 2005 Tyllilän jäätyä eläkkeelle. Otanaukiolla on kaksi laattaa kertomassa nimikkopuista.

Nimikkotammien uudesta istutuspaikasta ei ole Mari Pohjalaisen mukaan vielä tässä vaiheessa tarkkaa tietoa. Asiaa selvitetään Wihertoimen ja kaupungin kaavoitusosaston kesken.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut