Otanlahden huoltorakennus aukeaa - uimareille sisäsuihkut ja pukutilat

Otanlahden uimarannan huoltorakennus on kunnostettu ja aukeaa 1.7. Kuva: Juha Sinisalo

Otanlahden uimarannan alkuperäinen huoltorakennus on kunnostettu ja aukeaa 1.7. alkaen. Tarjolle tulee pukuhuoneet, sisäsuihkut, wc-tilat sekä lukolliset vaatesäilytyskaapit. Samassa rakennuksessa palvelee Keulan kesäkauppa.

Huoltorakennuksen kunnostuksen on toteuttanut Riku Räsäsen perustama Makis Oy. Itse maauimala avataan vasta kesällä 2020, koska uimalan huoltotilojen rakentaminen puku- ja suihkutiloineen on vielä kesken.

Kuluvan kesän aikana uimalan altaassa pidetään vettä normaalisti ja veden suodatuslaitteita koekäytetään veden laadun varmistamiseksi. Maauimalan uudessa altaassa vesi tulee olemaan lämmitettyä ja paikka soveltuu vesipuistotyyppisenä erityisesti lapsille ja perheille.

Maauimalahankkeen rakennustöistä on vastannut Makis Oy. Uimala on edelleen kaupungin ja myös uudet laitteet ja rakennelmat siirtyvät sen omistukseen. Kaupunki rahoitti maauimalan kunnostamista yhteensä miljoonalla eurolla, ja tarvittavan loppurahoituksen hankinta jäi Räsäsen vastuulle.

Riku Räsänen kertoo kaupungin tiedotteessa, että alun perin tarkoituksena oli saada aikaan kaupunkilaisten yhteinen talkoohanke, jossa aktiiviset kaupunkilaiset itse kunnostavat uimalan. Kaupungin tukirahan lisäksi paikalliset yritykset olisivat antaneet pientä taloudellista tukea.

– Kävi kuitenkin niin, että projekti leimattiin minun omaksi bisnekseksi eikä talkoo- ja tukiväkeä saatu mukaan, Riku Räsänen harmittelee tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Maauimala avataan vasta ensi suveksi - "Nyt on pakko tunnustaa tilanne"

Räsäsen tilannekatsaus maauimalasta: "Olin liian sinisilmäinen"

Rauman maauimalan remontti etenee – pian siellä voisi periaatteessa jo uida