Otanlahden veden laatua seurataan nyt joka viikko - uimakesä alkaa ilman rajoituksia

Otanlahden uimarannan bakteeripulman pitäisi olla nyt hoidossa. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo

Toisin kuin vielä vuosi sitten vaikutti, alkaa Rauman keskeisimmän rannan kesä ilman uimakieltoa tai siihen liittyviä rajoituksia. 

Otanlahtea useamman vuoden riivanneen bakteeripulmaan testataan nyt järjestelyä, jossa aiemmin lahdenpohjukkaan laskeneet hulevedet on ohjattu muualle. Ainakaan toistaiseksi merkkejä haitallisista suolistobakteerien pitoisuuksista ei ole.

- Touko- ja kesäkuussa otettujen näytteiden mukaan uimarannan vesi täyttää sille asetetut vaatimukset, kertoo terveystarkastaja Jonna Aro tiedotteessa.

Ainakin toistaiseksi kyse on väliaikaisjärjestelystä, jonka vaikutuksia veden laatuun seurataan. Otanlahdesta otetaan kesän ajan uimavesinäytteitä tihennetyllä tahdilla, eli kerran viikossa.

Otanlahden ja muiden Rauman uimarantojen uimakausi alkaa virallisesti ensi viikolla 15.6. 

Raumalla on kolme niin sanottua EU-uimarantaa. Otanlahden lisäksi niitä ovat Saharanta ja Bergströmin lampi. Näiltä rannoilta otetaan näytteet vielä tällä viikolla. 

Pienemmillä uimarannoilla aloitetaan sen sijaan näytteenotto vasta viikolla 24. Valvontaan kuuluvat kaupungin rantasaunojen rannat Kaljasjärvellä, Ptkäjärvellä, Lillonkarissa, Tenhonperässä, Noitajärvellä, Mantereenpäässä ja Kaarojärvellä. Lisäksi terveysvalvonta seuraa veden laatua seurakunnan kesäkodin ja Narvin kesäkodin uimarannoilla sekä merikylpylän ja Löylymestarin rannoilla.

Terveysvalvonta ottaa vastaan ehdotuksia myös muista, valvonnan tarpeessa olevista rannoista. Ehdotuksia voi tehdä sähköpostitse tai postitse (PL 283, 26101 Rauma).