Otanlahdessa juhlitaan jo ensi kesänä, uskovat myös lukijat

Yleisöä Raumanmeren juhannuksessa vuonna 2006. Kuva: LS-arkisto

Perinteikäs RMJ-festivaali palaa Otanlahteen jo ensi juhannukseksi, suunnittelee Riku Räsänen, ja kaupunkikin on aikomuksissa mukana. Länsi-Suomi kysyi lukijoilta verkkosivuillaan, uskovatko he tapahtuman toteutuvan jo ensi juhannukseksi.

Kysely keräsi yli 400 vastausta. Vastaajista noin 280 luottaa, että juhannusfestivaalit järjestetään Otanlahdessa jo ensi juhannuksena.

Noin 120 vastaajaa on sitä mieltä, että Räsäsen suunnitelma ei pidä. Heistä noin puolet kuitenkin uskoo, että vaikka festivaalit eivät vielä ensi juhannukseksi ehtisikään, niiden paluu nähdään lähivuosina.

– Ehdottomasti RMJ takaisin Raumalle.

– Tuskin siitä puhuttaisiin, jos ei jotain tapahtuisi. Tämä Rauma on aika kuollut kylä juhannuksena, kommentoivat lukijat uutiseen.

Riku Räsänen perusti kolmipäiväisen Raumanmeren juhannus -festivaalin vuonna 1999, minkä jälkeen se järjestettiin vuosittain Otanlahdessa.

Vuonna 2007 tapahtuman omistajaksi vaihtui SK Ravintolat Oy:n tytäryhtiö, ja festivaali siirtyi Poriin vuonna 2008 jatkaen pari juhannusta nimellä RMJ.

Bändit eivät kuitenkaan vetäneet enää toivotusti väkeä. Alettiin pohtia aikaisempaa pienempää juhannusjuhlaa Raumalle Unajan Viihdepuistoon, mikä toteutuikin vuonna 2010.

Kutistunut tapahtuma ei ollut enää entisensä, eikä se kantanut kahta kesää kauemmin.

Helmikuussa Räsänen kertoi Länsi-Suomelle alkaneensa jälleen pohtia tapahtuman järjestämisen mahdollisuutta. Facebookissa Räsänen jakoi ja nostalgisoi vanhoja RMJ-kuvia ja perusti tapahtumalle uuden sivun, jonka tiedoissa luki "Suomen parhaat bileet, RMJ tai virallisesti Raumanmeren juhannus järjestettiin Raumalla vuosina 1999–2007. Mitenkähän jatkossa tapahtuu?"

– Juhlat saadaan, jos tuki on takana, eikä jätetä mua yksin tulilinjalle, Räsänen latasi tuolloin.

Nyt Räsäsellä on kaupungin tuki.

Suunnitelmien aikataulu nähdään kuitenkin tiukkana.

– Kova on aikataulu, jos Raumalla isommat juhannusjamit järjestetään jo ensi kesänä. En toki laita vastaan, kommentoi eräs lukija Twitterissä.