Otanlahti uimakieltoon loppukesäksi

Otanlahden uimarannan vesi on huonolaatuista.

Rauman kaupungin ympäristöterveydenhuolto asetti Otanlahden uimakieltoon koko loppukesäksi. Uimarannan veden laatu on todettu huonoksi pitkäaikaisseurannassa. Heinäkuussa rannalta otetuissa näytteissä bakteeripitoisuudet ylittivät toimenpiderajat.

Lillonkarin ja Mantereenpään uimarannat asetettiin kieltoon viime viikolla, kun suolistoperäisten enterokokkibakteerien pitoisuus ylitti toimenpiderajat. Kiellot ovat edelleen voimassa. Uudet näytteet rannoilta otettiin maanantaina.

Ulosteperäisesti saastuneessa uimavedessä uimiseen liittyy sairastumisriski. Vedessä saattaa olla erilaisia tautia aiheuttavia bakteereita, viruksia ja alkueläimiä. Saastuneessa vedessä uiminen voi aiheuttaa vatsatautia, ihotulehduksia tai silmätulehduksia.

Poroholman leirintäalueen uimarannan vesi täyttää vaatimukset.

Uimavesien laatu on Raumalla pääsääntöisesti hyvä. Veden laatu tutkittiin kattavasti heinäkuun puolivälissä. Mainittuja lukuun ottamatta toimenpiderajat alittuvat selvästi.

Kaupungin terveysvalvonnan seuraamia uimarantoja ovat edellä mainittujen lisäksi Raumalla Bergströmin lampi (Pärskä), Lappi, Saharanta, Kaarojärvi, Kaljasjärvi, Noitajärvi, Vasaraisten Pitkäjärvi, Tenhonperä, Löylymestari, Merska, Narvi ja seurakunnan Kesäkoti.