Varppeen koulun pyöräsankaritiimi haussa ensi kuussa, luvassa pyöräilyhuumaa

Kouluun voi rakentaa vähällä vaivalla esimerkiksi pyöräradan, jonka ohjeet löytyvät jutun linkistä Koululiikuntaliiton materiaaleihin. Kuvassa toukokuista Eurajoen pyöräilypäivää Keskustan koululta. Kuva: Vesa-Ville Väänänen

Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen Pyöräsankarit kurvaa torstaina 3.10. Laitilaan Varppeen kouluun innoittamaan oppilaita ja opettajia ottamaan pyöräilyn osaksi kouluarkeaan.

Koululiikuntaliiton syksyiset vierailut tarjoavat uusia ideoita pyörän hyödyntämiseen. Rastipistemuotoisessa kouluvierailussa on luvassa monipuolista toimintaa, kuten pyörällä temppuilua ja kisailua.

Koululle rakennetaan pyörärata ja koulutetaan oppilaista oma pyörätiimi kehittämään koulun pyöräilykulttuuria. Vierailuista vastaa Pyöräsankareiden pyöräilyasiantuntija Miikka Mäkelä.

– Pyöräily sopii kaikille, pyörällä voi pelata, kisailla, temppuilla tai opettaa eri oppiaineita, hän toteaa.

Pyöräily näkyy ja kuuluu nyt vahvasti, koska kaupunkipyörät yleistyvät, läskipyöräily on nosteessa ja sähköpyöriä näkyy yhä enemmän katukuvassa.

Pyörä- ja kampussankarit pyrkivät nostamaan esille myös pyöräilyn ekologisuutta, ilmastovaikutusta sekä terveysvaikutuksia, jotta nuoret lisäisivät pyöräilyä arjessaan yhtenä ilmastotekonakin.

Koululiikuntaliiton ja Pyöräilykuntien verkoston Pyöräily elämäntavaksi -hanke tehtailee uusia Pyörä- ja Kampussankareita yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Pyöräilyyn innostavia materiaaleja löytyy Koululiikuntaliiton nettisivuilta.