Ottiko kaasutankkausasema juuri askeleen eteenpäin? – Gasumille tonttivaraus Raumalle

Toistaiseksi kaasua saa autoonsa lähimpänä Raumaa Porista ja Säkylästä.

Gasumin tonttivaraus näkyy kartassa punaisella Teodoliittitien ja Statiivitien kulmauksessa Pohjoiskehän tuntumassa.

Energiayhtiö Gasumille on varattu Rauman kaupungin yritystontti Raumalta Pohjoiskehän eteläpuolelta. Tonttivaraus koskee noin puolen hehtaarin kokoista aluetta, joka sijaitsee Statiivitien ja Teodoliittitien risteyksen tuntumassa.

Yhtiön tontinvarauspyynnöstä ei selviä, onko varauksen takana mahdollisesti kaasutankkausaseman perustaminen Raumalle. Tontin varauspäätöksen yhteydessä puhutaan ainoastaan "yrityshankkeen tarkemmasta jatkosuunnistelusta".

Raumalla ei ole maa- ja biokaasun tankkausasemaa. Lähimmät asemat sijaitsevat Porissa ja Säkylässä.

Viimeksi kun Länsi-Suomi kysyi Gasumilta sen suunnitelmista, vastasi yhtiö pitävänsä Raumaa erittäin kiinnostavana alueena (LS 21.2.2021). Asemaa koskevasta investoinnista ei kuitenkaan vielä tuolloin ollut kerrottavaa.

Gasumin Rauman kaupungilta saama tonttivaraus on voimassa 30.4.2024 saakka, johon mennessä varaajan on allekirjoitettava vuokrasopimus. Ensi alkuun Gasum maksaa kuitenkin vain 1 000 euron tontinvarausmaksun.

Gasumille varattu tontti sisältyy alueeseen, jota kutsutaan Susivuoren yritysalueeksi. Aiemmin käytössä on ollut nimi Lakari-Liinala.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut