Pääsiäisen riemua Raumalla

Rauman seurakunnassa pääsiäisen ilo tuli näkyväksi Pyhän Ristin kirkon pihapiirissä. Piha oli pääsiäispäivinä täynnä suuria koristeltuja pääsiäismunia, joiden valmistamisen takana olivat päiväkotien ja seurakunnan kerholaiset.

Yhteensä 25 päiväkotiryhmää osallistui munien koristeluun. Munia valmistuikin jopa 60. Lisäksi pihaan tehtiin suuria värikkäästi koristeltuja oksia. Työtä johti lapsityönohjaaja Tiina Kaukonen apujoukkoineen.

– Paaston aikana olemme valmistaneet seurakuntalaisten kanssa paljon erikokoisia ja -näköisiä pääsiäismunia ja virpomisoksia koristamaan kirkon pihaa pääsiäispäiväksi. Kristus on ylösnoussut, ja ilo on seurakunnassa ylimmillään, kertoo Rauman seurakunnan tiedottaja Soilikki Vainionmäki.

Hänen mukaansa pääsiäisestä kumpuaa lepo, toivo ja ilo, joita kohti siirrytään paaston kautta.

Kevään alkua juhlistettiin myös muualla. Torin laidalla Sakari Laine , Jussi Nummela ja Oskar Burjam olivat kerääntyneet Cafe Salin terassille. Kevään ensimmäiset terassikahvit tuli juotua auringonpaisteesta nauttien. Ainoa huoli miesten mielessä oli se, mistä illan Lukko-ottelun näkisi.

– Heti kun terassikalusteet tulivat, niin pitihän tähän tulla istumaan, kertoo Nummela.