Pääsiäismaanantain koronaseuranta: Raumalla joukkoaltistuminen nuorten yksityistilaisuudessa – kyseessä todennäköisesti viruksen brittimuunnos

Kuvituskuva.

17.33 Raumalla joukkoaltistuminen nuorten yksityistilaisuudessa – lukio ja Winnova jatkavat etäopetuksessa

Raumalla on tapahtunut pääsiäisviikonlopun aikana joukkoaltistuminen koronalle nuorten yksityistilaisuudessa, tiedottaa Rauman kaupunki. Tiedotteen mukaan koronavirustartunnan saanut henkilö on osallistunut yksityistilaisuuteen, jossa altistuminen on tapahtunut ja tartunta levinnyt. Tartunnan lähde on tiedossa.

Joukkoaltistumisen myötä koronatartunta on todettu viikonlopun aikana Raumalla kuudella nuorella. Viisi tartunnoista on Rauman Lyseon lukion opiskelijoilla ja yksi Winnovan opiskelijalla. Karanteeniin on asetettu 16 altistunutta, joista 9 on Winnovan ja 7 lukion opiskelijoita. Näiden lisäksi karanteeniin on asetettu 20 muuta henkilöä.

Rauman kaupungin terveyspalvelut jatkaa tartunnanjäljitystä ja kaikkiin lähikontakteiksi todettuihin henkilöihin otetaan yhteyttä maanantain 5.4. aikana. Kaupungin mukaan tartuntaketju on alustavien tutkimusten mukaan koronaviruksen brittimuunnoksen aiheuttama, ja tartunnan leviämisen riski on merkittävä.

– Koronavirustestiin tulee hakeutua heti, jos on vähäisiäkään koronavirusinfektioon viittaavia oireita. Negatiivinen testi ei vapauta altistuneita määrätystä karanteenista. Kun kyse on todennäköisestä muuntoviruksesta, tartunnanjäljittäjät ohjaavat myös oireettomat altistuneet testiin viidentenä päivänä altistuksesta lukien. Näin pyritään katkaisemaan tartuntaketjut mahdollisimman tehokkaasti, Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä ohjeistaa tiedotteessa.

Rauman kaupunki ja Winnova ovat yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa päätyneet maanantaina 5.4. ratkaisuun, jossa Rauman Lyseon lukio ja Rauman WinNovan yksiköt jatkavat edelleen etäopetuksessa.

Rauman lukion opiskelijat ovat etäopetuksessa 16.4. asti, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Lukio tiedottaa opiskelijoille opetusjärjestelyistä tarkemmin Wilma-viestillä. Myös Rauman Winnovan opiskelijat pysyvät etäopetuksessa ainakin kaksi viikkoa. Winnova tiedottaa opetusjärjestelyistään tarkemmin omassa tiedotteessaan.


14.22: Koronarokotteen toisen annoksen saaneita lähes 90 000

STT:n tietojen mukaan THL kertoo, että koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 970 800 henkeä. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä noin 280 hengellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut Suomessa hieman yli 89 190 henkeä.

Rokotuskattavuus on nyt ensimmäisen annoksen osalta 17,5 prosenttia ja toisen annoksen osalta 1,6 prosenttia.


12.19: Uudet tartunnat Raumalla ja Eurassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoihin on päivittynyt pääsiäismaanantaille 341 uutta tartuntaa koko maassa.

Raumalta ja Eurasta on raportoitu yksi tartunta kummastakin. Rauman tartuntaluku koko epidemian ajalta on nyt 718 ja Euran 65.

Satakunnan ilmaantuvuusluku viimeisen 14 vuorokauden tarkastelujaksolla on 46,9. Tarkastelujaksoa edeltävinä kahtena viikkona ilmaantuvuusluku oli 50,57.

Lisää aiheesta

Pääsiäissunnuntain koronaseuranta: uudet tartunnat Raumalla, Eurajoella ja Säkylässä