Päätökset Rauman varhaiskasvatuksesta lykkääntyivät - lisää vaihtoehtoja haluttiin

Onnelan päiväkodin kohtalo ratkennee vasta ensi vuoden mittaan.

| Päivitetty

Rauman sivistysvaliokunta ei saanut pitkästä iltarupeamasta huolimatta nuijittua päätöstä Rauman varhaiskasvatuksen suuresta uudistuksesta keskiviikkoma. Palveluverkkouudistus lähetettiin uudelleen valmisteltavaksi äänin 5-3. Päätökset odottavat itseään siten ainakin tammikuun puolelle.

Tosin valiokunnassa pyydettiin uutta valmistelua ainoastaan siitä, että yksityinen esiopetus kyettäisiin säilyttämään Englanninkielisessä lastentarhassa ja Rauma-Repolan lastentarhassa. Asiaa esitti Mikael Eklöf (kok.) ja kannattivat Mikko Rautalahti (ps.) ja Elina Helamaa (vihr.).

Äänestyksessä taakse tulivat vielä Piia Gustafsson (kesk.) ja Matti Puukki (kd.), joten asia lähti uudelleen valmisteltavaksi luvuin 5–3. SDP:n kolme kokouksessa ollutta edustajaa olivat alkuperäisen esityksen kannalla. 

Kortelassa sijaitsevan Onnelan päiväkodin kohdalla päätösesitys oli muuttunut. Esillä on ollut päiväkodin mahdollinen lakkauttaminen vuonna 2020, mutta näillä näkymin sivistysvaliokunta palaa asiaan vasta ensi vuoden mittaan.

Lisätty äänestäneiden nimiä klo 22.21

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut