Päätökset Rauman varhaiskasvatuksesta lykkääntyivät - lisää vaihtoehtoja haluttiin

Onnelan päiväkodin ja Kortelan esiopetuksen puolesta vedottiin vielä Rauman kaupungintalolla ennen kuin sivistysvaliokunnan ratkaiseva kokous alkoi. Adressin luovutuksessa olivat mukana Miia Haaslahti (vas.), Mari Kauraoja, Riikka Raski, Jani Manninen ja Jukka Kuusisto sekä etualalla lapset Aaro Haaslahti ja Helmi Raski.

Rauman sivistysvaliokunta ei saanut pitkästä iltarupeamasta huolimatta nuijittua päätöstä Rauman varhaiskasvatuksen suuresta uudistuksesta keskiviikkoma. Palveluverkkouudistus lähetettiin uudelleen valmisteltavaksi äänin 5-3. Päätökset odottavat itseään siten ainakin tammikuun puolelle.

Tosin valiokunnassa pyydettiin uutta valmistelua ainoastaan siitä, että yksityinen esiopetus kyettäisiin säilyttämään Englanninkielisessä lastentarhassa ja Rauma-Repolan lastentarhassa. Asiaa esitti Mikael Eklöf (kok.) ja kannattivat Mikko Rautalahti (ps.) ja Elina Helamaa (vihr.).

Äänestyksessä taakse tulivat vielä Piia Gustafsson (kesk.) ja Matti Puukki (kd.), joten asia lähti uudelleen valmisteltavaksi luvuin 5–3. SDP:n kolme kokouksessa ollutta edustajaa olivat alkuperäisen esityksen kannalla. 

Kortelassa sijaitsevan Onnelan päiväkodin kohdalla päätösesitys oli muuttunut. Esillä on ollut päiväkodin mahdollinen lakkauttaminen vuonna 2020, mutta näillä näkymin sivistysvaliokunta palaa asiaan vasta ensi vuoden mittaan.

Lisätty äänestäneiden nimiä klo 22.21

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.