Päätökset uudistuksesta puuttuvat - Rauman eskarihaku lykkääntyy

Vanhemmille halutaan antaa harkinta-aikaa, kun uudistuksen sisältö on tiedossa.

Haku esiopetukseen viivästyy Raumalla normaalista aikataulusta kahdella viikolla. Tavallisesti eskarihaku on pidetty samaan aikaan kuin haku ekaluokalle. Nyt näin ei ole.

Lykkääntymisen taustalla on yhä avoinna oleva varhaiskasvatuksen palveluverkkopäätös.

Päätös tulossa

Vielä ei ole tiedossa, missä kaikkialla Raumalla on tarjolla esiopetusta ensi syksynä. Ratkaisu on odotettavissa, kun sivistysvaliokunta kokoontuu seuraavan kerran 30. tammikuuta.

Kun palveluverkkopäätös on tehty, lähtee koteihin kirjeet ilmoittautumisohjeineen. Tällä kertaa esiopetukseen ilmoittaudutaan poikkeuksellisen myöhään eli viikkojen 8 ja 9 aikana.

– Koska päätös tulee myöhemmin, jää vanhemmille enemmän pohdinta-aikaa. Tämä ei ole meitä varten vaan heitä varten, sivistyksen toimialajohtaja Soile Stander sanoo.

Vaihtoehtoja etsitään

Sivistysvaliokunnan piti tehdä varhaiskasvatusta koskeva päätös jo joulukuussa. Se kuitenkin lykkäsi päätöksentekoa ja lähetti asian uudelleen valmisteluun äänin 5–3. 

Valiokunnan enemmistö halusi selvitettäväksi vaihtoehtoja niin, että yksityinen esiopetus säilyisi Englanninkielisessä lastentarhassa ja Rauma-Repolan lastentarhassa.

Uudessa valmistelussa näitä vaihtoehtoja on Stranderin mukaan etsitty kuitenkin muistaen, että esiopetusikäisten ikäluokat pienenevät koko ajan.

– Eri vaihtoehtoja tulee ulos varmaan kaksi kappaletta. Sivistysvaliokunnalla on kokousta edeltävällä viikolla tapaaminen, jossa tullaan tätä käymään läpi. Silloin varmaan tiedetään, millä pohjaehdotuksella mennään eteenpäin.

Varhaiskasvatuksen uudistus

Joulukuussa esitelty palveluverkkouudistus sulkisi toteutuessaan monia esiopetuspaikkoja ja keskittäisi niitä kouluihin.

Esiopetus oli loppumassa yksityisistä Rauma-Repolan lastentarhasta, Musikatin ja Touhulan päiväkodeista ja Normaalikoulun Taikatakista.

Englanninkieliseltä lastentarhalta oli tarkoitus ostaa esiopetustoiminta vielä toimintavuonna 2019–2020 entiseen tapaan.

Valiokunta halusi, että vaihtoehdoksi selvitetään esiopetuksen jatkuminen Rauma-Repolassa ja Enkkutarhassa.

Onnelan päiväkodin lakkauttamista tarkastellaan vasta myöhemmin vuoden 2019 kuluessa.

Valiokunta kokoontuu päättämään uudistuksesta 30. tammikuuta 2019.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut