Paavo Paunulle Pyhän Henrikin säätiön kulttuuripalkinto

Raumalaiselle kuvataiteilijalle Paavo Paunulle on myönnetty Pyhän Henrikin säätiön kulttuuripalkinto. 5000 euron suuruisen palkinnon jakoi Säätiön hallituksen puheenjohtaja Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala tänään Turussa.


– Uskon kieli ja taiteen tapa ilmaista ovat hyvin lähellä toisiaan, sanoi Kalliala palkintoa luovuttaessaan.


Paunun valintaa palkintotoimikunta perusteli muun muassa hänen syvällisellä taidehistorian tuntemuksellaan. Paunun töistä löytyy palkintotoimikunnan mukaan toisinaan myös uskonnollisia viitteitä ja muistumia kirkkotaiteesta ja teokset sisältävät eettisyyttä, ihmisyyden pohdintaa, mutta myös vapauttavaa huumoria ja lempeyttä.


Joka toinen vuosi jaettava Pyhän Henrikin säätiön kulttuuripalkinto on tunnustus taiteen tai muun kulttuurielämän alueella tehdystä työstä, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kirkollisen kulttuuriperinnön vaalimista tai kehittänyt kirkollisen elämän ja kulttuurielämän vuorovaikutusta arkkihiippakunnassa.


Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet jazzmuusikko Jukka Perko, kirjailija Juha Seppälä, Porin Teatterinuoret ry, arkkitehti Ulla Rahola sekä valokuvataiteilija Minna Havukainen.