Paikalliset TV-tärpit Linnan juhliin - puvuissa pitsiä ja rohkeita värejä

Linnan juhliin itsenäisyyspäivän viettoon on kutsuttu tänä vuonna noin 1800 henkeä. Joukossa on myös tuttuja nimiä Rauman seudulta.

 

So honored to have received this invitation this week.. feels pretty amazing😳😍#linnanjuhlat🇫🇮

Kuva, jonka susannatapani (@susannatapani) julkaisi

Susanna Tapani on kutsuttu juhliin ringettemenestyksensä myöstä. Maailman parhaisiin ringettepelaajiin kuuluva Tapani on lajin kaksinkertainen maailmanmestari.

Juhlapukunsa Susanna Tapani on pitänyt salaisuutena h-hetkeen asti, mutta hän paljasti Laitilan Sanomien (2.12.) haastattelussa, että juhlameikki ja - kampaus tehdään Laitilassa.

Tapio Koivukarin kanssa Linnan juhliin saapuu hänen puolisonsa Hulda Leifsdottir, jonka yllä tullaan näkemään jonkinlaista pitsiä.

Leifsdottirin juhlapuvun valmistavat raumalainen pitsitaiteilija Tarmo Thorström ja Raumalta kotoisin oleva vaatesuunnittelija Laura Hannula. Heidän käsialaansa oli myös viimevuotinen kansanedustaja Kristiina Salosen Linnan juhlien asu.

Tarmo Thorström on jakanut projektin vaiheista vain suuntaa antavan sneak peek -kuvan Instagramissa.

Koivukarin teos Unissasaarnaaja voitti vuoden 2016 Runeberg-palkinnon.

 

Kaduilla tuulee, asfaltti kiiltää. #syksy

Kuva, jonka Kristiina Salonen (@kristiinasalonen) julkaisi

Kokeneisiin Linnassa juhlijoihin kuuluu raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen, jonka itsenäisyyspäivän tunnelmat poikkeavat tänä vuonna monella tapaa aikaisemmista.

- Iloitsen 5 kuukautta vanhasta tyttärestäni ja samalla varmasti presidentin vastaanotolla vähän jännitänkin, miten hän selviytyy ensimmäisiä kertoja iltanukahtamisesta ilman vanhempiaan. Samaan aikaan suren juuri pois nukkunutta rakasta mummuani. Itsenäisyyspäivä on aina herkistänyt minut miettimään mennyttä ja myös Suomen tulevaisuutta. Tänä vuonna nämä kaksi ääripäätä ovat samaan aikaan lähempänä minua kuin koskaan aikaisemmin.

Mitä voisit kertoa puvustasi meille ennakkoon?

- Olen monta vuotta sitten ostanut pukuni raumalaisesta Friiari -liikkestä, kun se ensin oli ollut minulla ylläni eräässä näytöksessä. Puvun on silloin Friiarissa suunnitellut Marja Peijariniemi ja sen on ommellut Tuija Siiri. Puvussa yhdistyy hienolla tavalla näiden kahden naisen pitkä kokemus ja ammattitaito alalta, Salonen kertoo.

Ansa Jokirannan taustalla näkyvän Linnan juhlien asun on suunnitellut ja valmistanut hänen luotto-ompelijansa. Jami Jokiranta pukeutuu perinteiseen frakkiin. Kuva: Esa Urhonen

Raumalainen Ansa Jokiranta uskoo, että kutsu Linnan juhliin tuli sen takia, että hän oli viime keväänä 112-päivän valtakunnallisen ohjausryhmän puheenjohtaja samalla kun työskenteli Hätäkeskuslaitoksen tiedottajan sijaisena.

Ansa Jokiranta tiesi heti, millaisessa asussa haluaa juhlia.

– Vaatteissa täytyy olla joku pieni juju. Musta ei sovi minulle ja haluan väriä, ja siksi Linnan juhlien pukukin on oranssin värinen. Siinä on myös pitsiä, mikä viittaa Raumaan, Jokiranta kertoo mutta ei halua paljastaa asusta enempää.