Paikallispuudutuksessa tehtävät leikkaukset kovassa kasvussa Rauman aluesairaalassa

Raumalla on kymmenen kuukauden aikana tehty jo 750 toimenpidettä. Potilasmäärät kasvavat edelleen.

Rauman aluesairaalassa tammikuussa käynnistynyt polikliinisen kirurgian toiminta on kovassa kasvussa. Kun tammikuussa puudutuksessa tehtyjä toimenpiteitä tehtiin 50, oli luku lokakuussa jo 120. Kaikkiaan Raumalla on ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana tehty jo huimat 750 toimenpidettä.

Toimenpiteitä tehdään neljänä päivänä viikossa.

Yhden leikkauspäivän aikana voidaan operoida tarvittaessa jopa 15 potilasta. Leikkausmäärät vaihtelevat kuitenkin toimenpiteiden vaativuuden ja erikoisalojen mukaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tehtyjen toimenpiteiden määrään. Täytyy ottaa huomioon myös se, että meillä oli kesällä kuuden viikon sulku. Koko henkilökunta on tehnyt hurjasti töitä, iloitsee osastonhoitaja Merja Suista-Virtanen.

Polikliininen kirurgia eli POKI-toiminta pitää sisällään kirurgian, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä gynekologian toimenpiteitä. Vaikka potilasmäärä ovat isoja, ei toimenpiteeseen ole tarvinnut jonottaa pitkään.

– Parhaassa mahdollisessa tapauksessa toimenpiteeseen on päässyt jo muutaman päivän päästä poliklinikalla käynnin jälkeen. Keskimäärin toimenpiteeseen pääsee kuitenkin noin kuukaudessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut