Paikallisvoima perää sääntelyä sähkönmyyntiin

Paikallisvoima ry vaatii viranomaisia vihdoin luomaan valvontamenetelmän, joka kitkisi epäasiallisesti toimivat sähkönmyyntiyhtiöt. Paikallisvoima on 47 energiayhtiön edunvalvontajärjestö, johon kuuluvat esimerkiksi Paneliankosken Voima, Rauman Energia, Köyliön-Säkylän Sähkö ja Vakka-Suomen Voima.

Vaatimus juontaa sähkönmyyntinsä äkillisesti lopettaneen Werel Oy:n tapauksesta. Se ilmoitti Talouselämän uutisen mukaan asiakkailleen viime torstaina, että yhtiön sähkönmyynti loppuu 22.3.

Syynä on taloudellinen kannattamattomuus, mikä kielii Paikallisvoiman mukaan polkuhintaan myydyistä sähkösopimuksista.

Kun Werel vetäytyy markkinoilta, asiakkaat jäävät pulaan. Werelin lopetettua paikallinen jakeluverkkoyhtiö toimittaa tarvittaessa asiakkaalle sähköä kolmen viikon ajan. Sen jälkeen sähköt katkeavat, jos uutta sopimusta ei ole.

- Energia-alalla on puhuttu vuosia hintoja polkevista, epäasiallista myyntiä harjoittavista ja olemattomalla taseella toimivista yrityksistä ja niiden aiheuttamista ongelmista. On häpeällistä, että ongelmalle ei ole pystytty tekemään mitään, sanoo Paikallisvoiman toiminnanjohtaja Toivo Hurme.

Asiakkaita Hurme neuvoo tarkistamaan sähköyhtiön taustat sähkönmyyjää valitessaan.