Pakkanen aiheuttaa vain pieniä ongelmia satamassa

Työnjohdon harjoittelija Antti Korkeaoja Destialta tarkeni pakkasessa tukevan vaatetuksen avulla. Korkeaoja nojaa nosturiin, jolla liikutellaan laiturin pohjaksi tulevia betonielementtejä. Nosturin pakkasraja on -30 astetta. Nosturin ja pohjaelementin yhteispaino on Korkeaojan mukaan 1500 tonnia.

Lämpömittari näyttää noin -15 asteen lukemia, mutta Rauman sataman toiminnot pyörivät normaalisti.

Satamaoperattori Euroports Oy:llä rajoituksia on vain niissä työtehtävissä, jossa joutuu värjöttelemään pidempään paikoillaan ulkona.

– Esimerkiksi merkinantajilla on 15 asteen pakkasraja, jolloin käytetään varamiehiä, Europortsin tuotantojohtaja Juha Rehmonen kertoo.

Sataman laajennustöitä urakoivalla Destialla pakkasrajaa määrittelevät työkoneet.

– Kun 25 asteen pakkasia alkaa tulla, kannattaa miettiä voiko joitakin töitä aloittaa. Koneita kun käsitellään, niin kannattaako niitä lähteä rikkomaan, Destian työnjohtaja Juha Iso-Kouvola sanoo.

Torstaina pieni ongelma tosin syntyi. Tulevan laiturin pohjaksi tulevien 15 metriä korkeiden betonielementtien sivuissa on reiät, joihin laitetaan terästapit noston ajaksi. Yksi tapeista jäätyi kylmässä vedessä kiinni elementtiin, eikä sitä irrottamassa ollut sukeltaja saanut sitä irti.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.