Pakollisuus on karisemassa lukion reaaliaineista

Kuvassa on menossa Eurajoen lukion torstainen historian tunti, jossa paikalla olivat esimerkiksi ensimmäistä vuotta opiskelevat Niko-Petteri Elonen (edessä vas.) ja Eemeli Kunnaala. Eurajoen lukio pyrkii lukion tuntijakokokeiluun. Kyseessä on osa Uusi lukio – Uskalla kokeilla -kehittämisohjelmaa, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Kuva: Juha Sinisalo

Eurajoen lukio hakee 1.8.2016 alkavaan lukion tuntijakokokeiluun, johon valitaan toukokuussa yhteensä noin 50 lukiota. Hakuaika päättyy 8.4.

– Olen kokeiluun lähtemisen takana, mutta koululautakunta asian päätti yksimielisesti. Kokeiluihin on aina hyvä lähteä mukaan, rehtori Pasi Rantala sanoo.

Aivan itsestäänselvyys ratkaisu ei ollut, koska osa lukion opettajista suhtautuu joko epäillen tai vastustaa. 16 opettajaa 24:stä vastasi lautakunnallekin toimitettuun kyselyyn, ja 11:n kanta oli kielteinen.

Lukion oppilaskunnan hallitus sen sijaan puolsi yksimielisesti anomuksen tekemistä.

Lisääntyvä valinnaisuus kokeilussa koskee vain reaaliaineita.

Syksyllä alkavaan tuntijakokokeiluun on hakenut mukaan myös jo Laitilan lukio, kun taas Rauma pihtaa tietoa hakuajan loppuun.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.