Pallo siirtyy nyt yrityksille

Kun Seaside Industry Parkia aikoinaan suunniteltiin, oli tilanne kovin toisenlainen kuin nyt.

– Lähtötilanteessa hahmoteltiin raskaan teollisuuden puistoa, jonka yhtenä osana olisi ollut telakka. Tällöin ajateltiin, että alueelle pitää tehdä paljon lisää tilaa ja rakennuksia, mutta nyt niitä vapautuu STX:n lopettaessa toimintansa alueella, potkurilaitteita valmistavan raumalaisen Steerprop Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Savikurki sanoo.

Yritys on ollut hankkeessa mukana alusta alkaen, ja keskiviikkona solmitut kaupat telakka-alueen ostosta ovat toimitusjohtajalle mieluisia uutisia.

– Ellei vapaita tiloja teollisuuspuiston muodossa olisi saatu Raumalle, olisi meidän pitänyt laajentua ja kasvaa kaupungin ulkopuolelle, Savikurki sanoo.

Työntekijät keskitetysti yhteen

Myös Rolls-Roycen paikallisjohtaja Kari Välimaa luonnehtii kaupungin ja STX:n kauppoja loistavaksi uutiseksi.

– Olemme olleet mukana Seaside Industry Park -hankkeessa alusta alkaen kahdesta syystä. Olemme kasvamassa ulos nykyisistä tiloistamme ja teollisuuspuiston avulla saisimme keskitetystä toiminnasta tehokkuusetuja, Välimaa sanoo.

Tällä haavaa Rolls-Roycella on useita toimipisteitä ympäri Raumaa. Yhtenä ajatuksena onkin, että toimihenkilöt saataisiin keskitetysti saman katon alle.

Lue lisää perjantain Länsi-Suomesta.