Paloasemalle katseltu uutta paikka lähempänä kasitietä - vanha vaatisi ison peruskorjauksen

Uudisrakennuksen sijoituspaikaksi on ehdolla Kodisjoentien varsi valtatie 8:n liittymän välittömässä yhteydessä. Paikka valikoitui parhaaksi riskialueiden saavutettavuuden kannalta.

| Päivitetty

Rauman paloasema saattaa tulevaisuudessa muuttaa paikkaa ja siirtyä kokonaan uusiin tiloihin. Uudisrakennuksen sijoituspaikaksi on ehdolla Kodisjoentien varsi valtatie 8:n liittymän välittömässä yhteydessä. Paikka valikoitui parhaaksi riskialueiden saavutettavuuden kannalta.

Nykyiselle paloaseman peruskorjausta ja laajennusta on suunniteltu ja kiinteistölle on teetetty kuntokartoitus ja sisäilmaselvitys. Peruskorjauksen laajuuden ja kustannusten perusteella hanketta valmisteleva työryhmä päätyi ehdottamaan uusien paloasematilojen rakentamista.

Päätöksenteon pohjaksi on koostettu esiselvitys. Uudesta asemasta on laadittu myös luonnospiirroksia. Mikäli hanke etenee suunnitellusti ja saa hyväksynnän, uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2022 lopulla. Uuden paloasemarakennuksen kustannusarvio on 8,1 miljoonaa euroa.

Rauman uutta paloasemaa koskevaa hanketta on suunniteltu Rauman kaupungin ja Satakunnan pelastuslaitoksen yhteistyönä vuoden 2018 keväästä lähtien. Hankesuunnitelma on teknisen valiokunnan käsiteltävänä ensi viikolla. 27.8. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Rauman kaupunginhallitus kokouksessaan 2.9.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut