Palokuntanuorten leirit monille kesän kohokohta

Rauman alueen palokuntanuoret viettivät viikonloppuna kuudetta syysleiriään Säkylän Vaskirannassa. Viikonlopun syysleirillä nuoret laitettiin aivan uudenlaisten haasteiden eteen. Viikkoharjoituksista ja koulutusleireistä poiketen sammutuskalusto pidettiin autoissa ja nuoria haastettiin muun muassa valokuvasuunnistuksella ja puolustusvoimien esteradalla.

– Leirit ovat monille koko palokuntaharrastuksen kohokohtia. Täällä nuoret tapaavat muiden vapaapalokuntien väkeä, tutustuvat heihin ja saavat uusia kavereita, Säkylän VPK:n Marko Karonen toteaa.

Leirin johtajina toimineet Karonen ja Köyiliön VPK:n Riina-Lotta Reiman ovat kumpikin lähteneet palokuntanuoriin mukaan jo alle kymmenvuotiaina. Pikku hiljaa he ovat kehittyneet ja ottaneet yhteisössä isompaa vastuuta, muun muassa palokuntanuorten leirin järjestämisen ja hälytysosastotehtävät. He mieltävät vapaapalokuntalaisuuden enemmän elämäntapana kuin harrastuksena.

– Joskus piruuttani laskin, kuinka monta kaveria olisi Facebookissa vähemmän, jollei palokuntanuoriin olisi koskaan lähtenyt. Niitä saisi poistaa sieltä kolmesataa, Karonen laskee.