Palonen: Hyvä veli -väitettä en ymmärrä ollenkaan

Entisen Spar-marketin tontin osto takaisin tuli Eurajoen kunnalle kalliiksi.

Ylen MOT-ohjelmaan pyydettiin kansalaisilta vinkkejä kuntapäättäjien kaksoisrooleista, epäillystä rakenteellisesta korruptiosta ja hyvä veli -verkostoista. Maanantaina ulos tulleen jutun esimerkeistä yksi oli Eurajoki.

Eurajoen kunta myi vuonna 2008 tontin raumalaissijoittajan Kepema-yhtiölle noin 18 500 eurolla ja osti sen takaisin joitakin vuosia myöhemmin noin 380 000 eurolla, kun Hartela rakensi paikalle uuden kirjaston.

Kunnanhallituksen puheenjohtajana kauppojen aikaan toiminut Markku Palonen (sd.) ei ymmärrä lainkaan hyvä veli -väitettä Eurajoen tapauksessa.

– Ei täällä mitään ole kierretty tai kaarrettu. Minä olin ennakkoon yhteydessä Kuntaliiton johtavaan lakimieheen, joka neuvoi, miten tulee toimia. Kunnanjohtaja Harri Hiitiö puolestaan selvitti asiaa kahdestakin lakitoimistosta, Palonen kertoo.

Palonen myöntää, että kirjaston tontille tuli lopulta korkea hinta. Se kuitenkin voitiin kunnanvaltuustossa hyväksyä, koska katsottiin, että kirjaston pitää olla hyvällä paikalla keskustassa.

– Arvostelu jälkikäteen on puoluepolitiikkaa. Hakemalla haetaan jotain, Palonen sanoo.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.