PAM julistaa käsittelykiellon asiamiespostien postilähetyksille: "PAU saa tukemme"

Palvelualojen ammattiliitto  PAM tukee PAU:n työehtosopimusneuvotteluja kieltämällä Postin jakeluverkossa kulkevien pakettien ja kirjeiden käsittelyn Postin palvelupisteissä eli niinkutsutuissa asiamiesposteissa 25.11. klo 00.00 – 8.12. klo 24.

Kielto astuu voimaan, jos ratkaisua ei siihen mennessä ole löydetty.

Postin palvelupisteitä on kaikkiaan noin 750. Ne sijaitsevat muun muassa kaupoissa, kioskeissa, liikenne- ja huoltoasemilla, kahviloissa ja apteekeissa.

– PAM ei hyväksy sitä, että työnantaja pyrkii heikentämään pienipalkkaisten postilaisten työehtoja. Pidämme tärkeänä, että työehtoja ja elinkeinoja kehitetään yhdessä sopien. Suomen menestystä ei rakenneta kestävälle pohjalle, jos se tehdään pienipalkkaisten työntekijöiden toimeentuloa heikentämällä. Siksi PAU saa tukemme. Samalla pahoittelemme haittaa, joka toimistamme koituu asiakkaille, PAM:in puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo.

Myös PAU on ilmoittanut lakkonsa laajentamisesta samaan aikaan 25.11. postinjakeluun, -käsittelyyn ja -kuljetukseen sekä toimihenkilö- ja myymälätehtäviin. Tämän lakon PAU on ilmoittanut päättyvän sunnuntaina 8. joulukuuta.

Lisää aiheesta

AKT:n tukilakot eivät vaikuta Matkahuollon kuljetuksiin

Vain tilaajille Postin lakko toi vipinää Matkahuoltoon – Rauman toimipisteelle on palkattu kiireapulaisia kasvaneeseen kysyntään

Postin neuvotteluissa ei sovintoesitystä, tukilakot alkavat ja laajentuvat tällä viikolla