Pandemia sulkee ravintoloita ja kahviloita Raumalla toistaiseksi – pelkkä noutoruoan myynti ei sovi kaikille

Ravintola Kalatorista kerrotaan, että monenlaista suunniteltiin ja uutta kokeiltiin, mutta lopulta päädyttiin siihen, että on parasta jäädä tauolle. Kuvat: Maija Männistö

Ravintoloiden ja kahviloiden sulkeminen ennalta määrittelemättömäksi ajaksi jatkuu Raumalla.

Hallituksen antamat määräykset ja vähentyneet asiakasmäärät ovat heikentäneet toiminnan kannattavuutta. Yrittäjät elävät tilanteen mukaan ja odottavat, milloin on jälleen kannattavaa avata ovet.

Ravintola Kalatori ilmoitti eilen sosiaalisessa mediassa ravintolan sulkemisesta toistaiseksi. Yrittäjä Jari Salli kertoo, ettei take away -muoto ollut kaikkein sopivin ravintolan tuotteille, vaikka erilaisia vaihtoehtoja kokeiltiinkin.

– Tietenkin tuotetta voisi muuttaa, mutta se ei ole mielestäni oikein kannattavaa, hän lisää.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raskain sydämin olemme päättäneet sulkea ravintolamme toistaiseksi😔 Päätös oli vaikea, mutta mielestämme kuitenkin vastuullisin tapa toimia. Seuraamme tilannetta ja avaamme ovet heti kun se on mahdollista. Näinä vaikeina aikoina kunnioitamme jokaisen yrittäjän päätöstä ja siksi haluammekin muistuttaa että Raumalla on paljon hyviä ravintoloita, kahviloita sekä lukuisia muun alan yrityksiä joten tuetaan heitä yhdessä! Toivotamme ihanalle henkilökunnallemme ja fantastisille asiakkaillemme terveyttä ja voimia❤️ . . Terveisin, Kaisa ja Jari

Henkilön Ravintola Kalatori (@ravintolakalatori) jakama julkaisu

Niin ikään Pekan parhaat -leipomon Rauman kahvila suljettiin toistaiseksi, samoin leipomon kahvio Ulvilassa. Miia Iltanen leipomolta kertoo, että lomautuksiakin on jouduttu tekemään, ja henkilökunta on suhtautunut niihin ymmärtäväisesti.

– Leipomo pitää meidät nyt pinnalla. Monella pienellä yrittäjällä ei ole mitään muuta, minkä varassa jatkaa, Iltanen sanoo.

Pullapuoti ja kahvila Pekan Parhaat suljettiin toistaiseksi vähentyneen asiakasmäärän sekä työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuden vuoksi.

Lisää aiheesta

Osuuskauppa Keula vastaa pääministerin vetoomukseen ravintoloille – kaikki ravintolat suljetaan jo lauantaina