Länsi-Suomi selvitti: näin paljon kuntosalien kuukausihinnat vaihtelevat Raumalla – katso kartalta, missä päin pääsee hikoilemaan

Raumalle avautuu kuun lopulla uusi valtakunnallisen Liikku-ketjun kuntosali entisen Kuntomaxin tiloihin. Selvitimme, miten salien hinnat ja palvelut vertautuvat toisiinsa.

| Päivitetty

Mitä kuntosaliharrastuksen aloittaminen Raumalla maksaa, ja millaista apua aloittelija saa?Entä miten eri kuntosalit vertautuvat toisiinsa?Valtakunnallinen kuntosaliketju Liikku on rantautumassa Raumalla entisen Kuntomaxin tiloihin, ja tarjontaa on kaupungissa jo ennestäänkin runsaasti.

Länsi-Suomi päättikin tehdä pienen vertailun Rauman "kaupallisista kuntosaleista". Rajasimme kohteet niin, että listauksessa mukana ovat yksityisten yritysten pyörittämät "perinteiset kuntosalit", joissa pääsee harjoittelemaan laitteilla tai painoilla ilman erillistä ryhmäohjausta.

Näiden lisäksi Raumalla toimivat ainakin Crossfit Rauma, Crossfit GoTo, Hyvinvoinnin Walimo sekä TFW Rauma. Niissä harjoittelu perustuu kuitenkin enemmän ryhmissä ohjattuun toimintaan.

Lisäksi Rauman kaupungilla on kuntosalit Kourujärvellä, uimahallilla ja Lapissa.

Tätä kysyimme

Juttu on toteutettu kysymällä kyseisen kuntosalin yrittäjältä tai muulta vastuuhenkilöltä kolme asiaa:

1. Mitä maksaa? Mikä on yksittäin ostetun kuukausikortin hinta? Eli ei alennuksia (esim. opiskelija, eläkeläinen) eikä montaa kuukautta kerrallaan ostettuna.

2. Autatteko alkuun? Millaista apua aloittelija saa, ja maksaako se erikseen?

3. Valttikortti? Millä yhdellä asialla sali haluaa erottua muista?

1. Fressi 24h Rauma, Sahankatu 2

1. Kuukausihinta vaihtelee 34,90–52,90 euron välillä hieman sopimusehdoista riippuen. Ensikertalaiselle kahden viikon ilmainen tutustumisjakso.

2. Maksullisia kuntosaliohjauksia voi ostaa erikseen. Salilla on esimerkiksi matalan kynnyksen pienryhmä, jossa tutustutaan laitteisiin.

3. "Olemme auki 24 tuntia vuorokaudessa", sanoo palveluvastaava Taru Laaksonen.

2. Kuntokeskus Liikku, Kaivopuistontie 33 (avataan 30.10.)

1. Toistaiseksi voimassa oleva kuukausikortti 34,90 euroa. Aluksi liittymismaksu 24,90 euroa. Raumalla alkuvaiheessa myös avajaistarjous.

2. "Simppelinä apuna alkuun" toimii niin sanottu "Alkuliikku", jonka hinta on 30 euron luokkaa. Sillä saa kuntosaliohjelman ja tapaamisen personal trainerin kanssa.

3. "Koemme, että meillä on paras hinta–laatu-suhde. Laitteita on reilusti ja vapaapainoalue on suuri", vastaa ketjun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi.

3. Gymppikunto, Syväraumankatu 3

1. Kuukausikortin hinta on 44 euroa.

2. Henkilökunta auttaa alkuun ollessaan paikalla, hihasta saa nyppäistä. Lisähinnasta saa varattua tunnin ajan, jossa käydään salin laitteisto läpi.

3. "Erotumme ammattitaidolla. Olen itse fysioterapeutti, ja salille voi mielellään tulla "vaivojenkin kanssa". Lisäksi asiakassauna lämpeää joka päivä", kertoo yrittäjä Nina Mäkinen.

4. Kuntosumppu, Karjalankatu 29

1. Kuntosalikortti kuukaudeksi 54 euroa. Jos haluaa ryhmäliikunnat mukaan, yhdistelmäkortin hinta on 72 euroa.

2. Kun asiakas ostaa kuukausikortin, saa samalla varata personal trainerilta kuntosaliopastuksen, jossa pääsee tutustumaan laitteisiin.

3. "Meiltä saa palvelua. Henkilökuntaa on paikalla arkisin aamusta iltaan. Meillä on yhteisöllisyyttä ja iloinen ilmapiiri", sanoo yrittäjä Jasmin Kuja-Penttilä.

5. Wellness Friski, Karjalankatu 16

1. Toimimme jäsenyysperiaatteella. Jäsenyyden kuukausihinta on 62 euroa, ja ryhmäliikuntojen kanssa 69 euroa.

2. Kaikki jäsenet saavat alussa oman kuntosaliohjelman. Kahdesti viikossa paikalla on ohjaaja, jolta voi veloituksetta kysyä apua laitteiden käyttöön.

3."Haluamme olla kuntoutuksellinen matalan kynnyksen sali ja profiloitua erityisesti työssäkäyviin ihmisiin eli 'perustallaajiin'. Saman katon alta saa fysioterapiapalveluita", kuvailee yrittäjä Toni Karenius.

6. Training House, Hakunintie 16

1. Kuntosalikortti kuukaudeksi 37 euroa, ryhmäliikuntojen kanssa 47 euroa.

2. Henkilökohtaista ohjattua toimintaa voi ostaa erikseen yksityisiltä palveluntarjoajilta, jotka toimivat meillä.

3. "Vastaavaa kuntosalia ei Raumalla ole. Meillä on iso toiminnallinen vapaapainoalue, ja lisäksi löytyy voimamieslajeja", sanoo yrittäjä Aleksis Lehtinen.

7. Fysios Mehiläinen Rauma, Männistönkatu 10

1. Kuukausihinta on 33 euroa.

2. Halutessaan voi ostaa yleisen kuntosaliohjelman tai yksilöidyn, nimenomaan omiin tarpeisiin räätälöidyn ohjelman. Talossa on fysioterapeutteja ja personal trainereita, ja pystymme olemaan "tavallisten ihmisten" eli terveysliikkujien saliharrastuksen aloituksessa mukana.

3. "Meillä on koulutettua, ammattitaitoista henkilökuntaa joka pystyy auttamaan tuki- ja liikuntaelinvaivaisia. Meillä on yli 80 kuntosalilaitetta, ja uskallan sanoa laitevalikoimaamme Rauman laajimmaksi", kertoo Fysioksen Rauman toimipisteen yhteyshenkilö Mika Saikkonen.

8. Kunto-Rauma, Pakkahuoneenkatu 4

1. Myymme tällä hetkellä kymppikorttia, sen hinta on 55 euroa. Päiväkortti arkipäiville 40 euroa.

2. Puolen tunnin yksilöohjauksen hinta kuntosalille on 40 euroa, ja sillä saa myös aloittelijan kuntosaliohjelman.

3. "Salimme on aika pieni ja intiimi, ja haluammekin pitää sen matalan kynnyksen salina. Fysioterapeutit ovat lähellä, joten apua saa aina", sanoo yrittäjä Jarkko Veijola.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut