Paperiala vetää puoleensa Eurassa

Euralainen lämpöherkkiä paperilajeja sekä muita päällystettyjä erikoispaperilajeja valmistava Jujo Thermal Oy sai juuri päätökseen rekrytointikampanjansa. Kuutta tuotantotekijän työpaikkaa haki kaikkiaan 210 henkeä.

– Rekrytoimme joka vuosi noin neljästä kuuteen henkeä jo eläkkeelle jäämisten vuoksi, henkilöstö- ja ICT-johtaja Marko Kallio kertoo.

Keski-ikä Jujo Thermalin 200 hengen henkilöstöllä on 43 vuotta.

– Täysin valmiita osaajia emme saa, vaa meidän pitää itse kouluttaa henkilöstöämme.

– Tuotantopuolelle löytyy yleensä hakijoita, mutta toimihenkilöpuolella on välillä isompia haasteita. Suurin osa tuotannostamme menee vientiin, joten tarvitsemme myös viennin osaajia, Kallio jatkaa.

Valtaosa, noin 70 prosenttia tehtaan työntekijöistä tulee Eurasta. Väkeä käy paperitehtaalla töissä myös esimerkiksi Raumalta, Porista ja Säkylästä.

– Työpaikka isossa konsernissa ei ole välttämättä työntekijöille se ykkösjuttu, vaan he arvostavat ennemminkin työtä pienemmässä ja erikoistuotteita valmistavassa yrityksessä, Kallio luonnehtii.

Alan tulevaisuus näyttää lupaavalta, ja lämpöherkän paperin markkinoiden arvioidaan kasvavan kuluvana vuonna kolmesta neljään prosenttia.