Paperitehtaan pääluottamusmies: "Odotamme yhtiön kantavan sosiaalisen vastuunsa"

Yhtiö tekee tosi hyvää tulosta, joten varaa on hoitaa asia hyvin. Toivomme aktiivisempaa otetta kuin viimeksi niin TE-toimistolta kuin yhtiöltä, sanoo Aitonurmi ja tarkoittaa Rauman kolmoskoneen sulkemista.

| Päivitetty

UPM Rauman pääluottamusmies Jouko Aitonurmi kertoi porukan pettyneen ja yllättyneen metsäyhtiön ilmoituksesta ajaa Rauman kakkoskone alas vuoden loppuun mennessä.

- Kyllähän iso kuva varmasti on kaikilla hyvin tiedossa. Se, että painopaperien kysyntä laskee tasaisesti. Tämä tuli silti vähän puun takaa. Porukka saattoi aavistella esimerkiksi lomautuksia, kommentoi Aitonurmi.

Aitonurmi käyttää samaa ilmaisua kuin tehtaanjohtaja eli puhuu pudotuspeleistä.

- Kymmenisen vuotta se on ollut enemmän tai vähemmän tätä. Parilla viime kierroksella Rauma on välttynyt kirveeltä, eikä silloinkaan ole hyvältä tuntunut. Kova paikka tämä on, huokaa Aitonurmi.

UPM puhuu 179 työpaikan vähennyksestä. Näistä 130 olisi työntekijöitä.

- Jos luku pitää yt-neuvotteluiden loppuun saakka, jäljelle jäävien päälle tulee kyllä melkoinen työkuorma, arvioi pääluottamusmies.

Yt-neuvotteluissa työntekijäpuoli esittää pehmeiden keinojen käyttöä mahdollisimman paljon.

- Työpaikat yhtiön sisällä, uudelleenkoulutus, muut mahdollisuudet, irtisanomisten jaksottaminen pidemmälle ajalle, luettelee Aitonurmi keinoja.

Yhtiö tekee tosi hyvää tulosta, joten varaa on hoitaa asia hyvin.

- Toivomme aktiivisempaa otetta kuin viimeksi niin TE-toimistolta kuin yhtiöltä, sanoo Aitonurmi ja tarkoittaa Rauman kolmoskoneen sulkemista.

- Odotamme yhtiön kantavan sosiaalisen vastuunsa niin kuin Keski-Euroopassa. Raumalla on tehty kaikki yhtiön hyvinvoinnin eteen, muistuttaa pääluottamusmies.

Jo kolmoskoneen sulkemisen yhteydessä Aitonurmi kertoi työntekijöiden esittäneen vaihtoehdoksi linjan tuotantosuunnan muuttamista. Varsinkin pakkauskartongin kysynnän pitäisi jatkua pitkään vahvana.

Tällaisia peliliikkeitä on tehty Suomessakin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut