Paperitehtaan tuulivoimaloista tänään yleisötilaisuus

UPM:n suunnittelema noin 9 megawatin tuulivoimalahanke Rauman paperitehtaan alueella etenee. Tavoitteena on saada hankkeen lupa-asiat päätökseen kuluvan vuoden aikana. Tuulivoiman tuotanto voisi alkaa vuoden 2014 syksyllä.

- Raumalle suunnitellut kolme tuulivoimalaitosta tuottaisivat tulevaisuudessa kotimaista, uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa noin 25 gigawattituntia vuodessa. Tuotanto vastaa noin 1300 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista kulutusta. Tuulivoima tukee vahvasti Rauman HINKU-hankkeen (Kohti hiilineutraalia kuntaa) tavoitteita, sanoo projektipäällikkö Marius Kokko.

- Tuulipuisto keskellä rakennettua tehdasaluetta on otollinen paikka, sillä maisemallinen muutos on pieni. Mahdollinen melu hukkuu taustameluun ja tuulivoimarakentamisen muut ympäristövaikutukset vähenevät, kun vältytään mm. pitkien sähköjohtojen vetämiseltä, sanoo tehtaanjohtaja Kari Pasanen.

UPM esittelee tuulivoimahanketta tänään tiistaina klo 15–18 Sampaanlinnassa Rauman paperitehtaan pääportin kupeessa osoitteessa Tikkalantie 1. Paikalla on mahdollisuus saada tietoa ja keskustella tuulivoima-asiantuntijoiden kanssa hankkeesta ja sen vaikutuksista.