Papinpellon urakka kuukausia myöhässä – Valmista piti olla jo viime syyskuussa

Alueen vihertyöt ja tarvittavat pinnoitukset tehdään kevään ja alkukesän aikana.

| Päivitetty

Rauman Papinpellon kunnallistekniikan urakka on tällä hetkellä reilut kuusi kuukautta myöhässä. Alkuperäisen aikataulun mukaan töiden piti valmistua viime vuoden syyskuun lopussa. Syy myöhästymiselle on tiedossa.

– Talvi tuli ja yllätti urakoitsijan, toteaa Rauman kunnallistekniikan johtaja Jaakko Aerila.

Alueen työt saatiin muilta osin valmiiksi jo viime syksynä, mutta vihertyöt jäivät pääosin vielä tekemättä.

– Urakoitsijan on tarkoitus jatkaa viimeistelytöitä heti, kun routa antaa myöden. Loppukevään ja alkukesän aikana istutetaan muun muassa puita ja nurmikoita. Lisäksi alueen keskellä olevan hulevesikosteikon ympärillä kulkeva kevyen liikenteen väylä pinnoitetaan loppuun.

Urakan pitäisi tulla kokonaan valmiiksi kesän aikana. Urakan myöhästyminen ei ole aiheuttanut kaupungille lisäkustannuksia. Sen sijaan ylimääräistä työtä tilanne on aiheuttanut.

Papinpellon urakoitsijana toimii eurajokelainen LM-Suomiset Oy.

Kuoppa hävisi torstaina

Papinpellon kunnallistekniikkatöistä johtuen myös Sorkantie ja Itsenäisyydenkatu ovat olleet ajoittain huonossa kunnossa. Viime päivinä harmitusta on autoilijoissa aiheuttanut erityisesti Sorkantien alkupäässä oleva suuri kuoppa.

– Kuoppa on tiedossa ja siitä on reklamoitu urakoitsijaa muutamaan otteeseenkin. Se on talven aikana täytettykin pariin kertaan. Routiminen on varmasti tuonut kuopan jälleen näkyviin, kertoi katutoimen työpäällikkö Jari Salminen keskiviikkona.

Torstaiaamuna kuoppa oli täytetty.

Salminen kuitenkin muistuttaa liikkujia, että Sorkantiellä ja Itsenäisyydenkadulla on molemmissa suunnissa tietyömerkki, joka varoittaa siitä, että tiessä saattaa olla yllättäviäkin kuoppia ja töyssyjä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut