Parakkipäiväkoti nousee Ihoden koulun pihamaalle Pyhärannassa

Muutto väistön väistöön on edessä kevään mittaan uhkasakon välttämiseksi.

Pyhäranta siirtää päiväkotitoimintansa Ihodessa uusiin väistötiloihin kevään mittaan. Kunta vuokraa tarkoitusta varten siirrettävät moduulitilat. Asiasta päätti kunnanhallitus.

Uudet väistötilat tarvitaan, koska Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt nykyisten väistötilojen käytön puutteellisina ja päiväkotitoimintaan soveltumattomina.

Moduulien hankinta lähtee liikkeelle tarjouskyselyiden lähettämisellä alan toimijoille.

– Voi tulla kiirettä. Paljon riippuu siitä, minkälaisia tiloja on tällä hetkellä vapaana. Monet toimijat haluavat pitkäaikaisia vuokrasopimuksia, joissa minimi voi olla kolmekin vuotta, Pyhärannan rakennustarkastaja Olli Lahtonen sanoo.

Hyvässä tapauksessa kunta tarvitsisi kuitenkin väistötilat vain puoleksitoista vuodeksi. Niin kauan Lahtonen arvelee, että kokonaan uuden päiväkodin rakentaminen saattaisi kestää.

– Tietenkin jos joka välissä pannaan kapuloita rattaisiin, katsotaan paljonko se viivyttää.

Pyhärannassa on ollut eripuraa päiväkotiratkaisusta ja esimerkiksi uuden päiväkodin rakentamispäätöksestä on valitettu. Uuden päiväkodin suunnittelutyö on kuitenkin käynnissä.

Yhä koulun kanssa

Ensimmäisiä luonnossuunnitelmia käydään Lahtosen mukaan lähiaikoina läpi päiväkodin tulevan henkilökunnan kanssa. Rakentaminen voisi käynnistyä mahdollisesti tulevana syksynä tai jo syyskesällä.

Sitä ennen tarvitaan kuitenkin uudet väistötilat. Aluehallintoviraston mukaan päiväkoti ei voi enää toimia sijoitettuna koulun yhteyteen, jossa toiminta on ollut käynnissä yli kahden vuoden ajan.

Moduulitilat sijoitetaan Lahtosen mukaan näillä näkymin Ihoden koulun urheilukentälle, jossa olivat myös koulun väistötilat, silloin kun koulun uudisosaa rakennettiin.

– Äkkiseltään en muutakaan paikka löydä tiloille. Päiväkoti voi jatkossakin käyttää koulun ruokalaa tai ruoka voidaan kuljettaa väistötiloihin, ihan kuinka päin vain.

Kevään aikana

Aluehallintoviraston on ilmoittanut harkitsevansa 100 000 euron uhkasakon asettamista, jos uusia väistötiloja ei ole järjestetty 14. huhtikuuta mennessä.

Lahtosen mukaan kunnanhallitus voi tarvittaessa kokoontua ylimääräisen kerran, jotta hankintapäätös tilamoduulien toimittajasta saadaan tehtyä ajoissa.

– Kun vain saadaan päätös hankinnasta, aika pikaisesti tilat pystytään myös toimittamaan paikalle. Kovasti teemme työtä sen eteen, että ne tilat tulevat kevään aikana.

Päätös moduuliratkaisusta ei ollut kunnanhallituksessa yksimielinen vaan siihen päädyttiin äänin 5–2. Kilpaileva vaihtoehto nosti esille jälleen hirsipäiväkodin rakentamisen.

Tätä esitti kunnanhallituksen jäsen Helka Huttela (kesk.). Lisäksi hän esitti, että kunnan tulisi neuvotella aluehallintoviraston kanssa uhkasakkoasiasta. Samaa mieltä Huttelan kanssa oli ainoastaan Jyrki Nurmi (YP).

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut