Pariskunta välitti alaikäisille alkoholia ja tupakkaa Huittisissa

Kokemäen poliisi on tutkinut Huittisissa 1.3.2011 - 5.6.2012 välisenä aikana tapahtunutta alkoholin ja tupakan välitystä nuorille. Asian tutkinta aloitettiin poliisin saamien useiden vihjeiden perusteella. Esitutkinta on nyt loppusuoralla ja juttu siirtyy lähiaikoina syyttäjän syyteharkintaan.


Tutkinnassa selvisi, että välittäjinä toimi Huittisten keskustassa asuva pariskunta. Vuonna -83 syntynyt nainen ja vuonna -65 syntynyt mies olivat pidätettyinä viime kesänä asian vuoksi. Välittäjiä epäillään alkoholirikoksesta ja tupakan myyntirikoksesta.

Välittäjät olivat ostaneet välittämänsä alkoholin Huittisista eri kaupoista sekä Alkosta. Tupakkaa oli kauppojen lisäksi haettu myös kioskeista. Nuorille päätyneet juomat olivat pääasiassa mietoja alkoholijuomia, mutta osalle nuorista meni myös väkeviä alkoholijuomia.


Alkoholia ja tupakkaa oli välitetty 15 huittislaiselle alle 18-vuotiaalle nuorelle. Nuoria epäillään asiassa alkoholirikkomuksesta, koska heillä oli alkoholia hallussaan alle 18-vuotiaina. Kahdeksalle 15 - 18-vuotiaalle nuorelle kirjoitettiin sakko alkoholirikkomuksesta.

Kahden nuoren osalta asia tullaan lähettämään syyttäjän harkittavaksi. Viisi nuorista oli alle 15-vuotiaita ja heidän osaltaan tutkinta päätettiin, koska he eivät olleet tapahtumahetkellä rikosoikeudellisessa vastuussa alaikäisyytensä vuoksi.