Paritusjutun esitutkinta on valmistunut – Kaksi epäiltyä, teot Rauman seudulla

Pitkään jatkuneen ja huomiota herättäneen rikostutkinnan sisältö siirtyy syyttäjälle lähiviikkoina.

Poliisilla pitkään työn alla ollut raumalaisen ex-liigakiekkoilijan paritusjutun esitutkinta on valmistunut, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Toni Sjöblom.– Esitutkinta itsessään on käytännössä valmis, nyt on meneillään enää esitutkintapöytäkirjan tarkastaminen. Esitutkinta-aineisto lähtee muutaman viikon sisällä syyttäjälle syyteharkintaan, Sjöblom kertoo Länsi-Suomelle.Tie on ollut pitkä, sillä tutkinta käynnistyi jo marraskuussa 2019. Asia tuli tuolloin julkisuuteen, kun poliisi esitti epäiltyä miestä vangittavaksi. Länsi-Suomi on kertonut, että kyseessä on vuonna 1968 syntynyt entinen SM-liigatason kiekkoilija.

Kaksi epäiltyä, teot Rauman seudulla

Sjöblomilla ei tässä vaiheessa ole tutkinnan sisällöstä juurikaan uutta kerrottavaa. Jo aiemmin on käynyt ilmi, että jutussa on toinen epäilty.– Tapaus lähtee myös nyt eteenpäin niin, että epäiltyjä on kaksi.

Hän ei kuitenkaan kysyttäessä täsmennä toisen epäillyn sukupuolta, paikkakuntaa tai ikää millään tavalla.

Esitutkinta on keskittynyt Rauman seudulle. Epäiltyjen lisäksi poliisi on kuullut Sjöblomin mukaan ”joitakin ihmisiä” myös todistajina asiaan liittyen.

Sjöblom ei kommentoi sitä, liittyykö tutkintaan muita rikosnimikkeitä kuin paritus.

Kansainvälisistä kytköksistä ei kommenttia

Vaikka epäillyt rikokset sijoittuvat Raumalle, tutkintaa on tehnyt Porin poliisiasemalla päämajaansa pitävä niin sanottu JR-ryhmä.

– Ryhmä keskittyy järjestäytyneen ja vakavan rikollisuuden tutkintaan. Ryhmä tutkii myös juttuja, joissa on viitteitä jonkinlaisiin kansainvälisiin kytköksiin, Sjöblom valottaa.

Onko Rauman paritusjutussa viitteitä kansainvälisistä kytköksistä?

– En kommentoi.

Järjestäytyneestä rikollisuudesta ei kyseisessä tapauksessa voi Sjöblomin mukaan puhua.

– Mutta yleisesti ottaen paritusrikollisuuteen liittyy usein järjestäytynyttä rikollisuutta.

Ottanee vielä kuukausia

Sjöblom myöntää, että tutkinta on jatkunut pitkään. Sille on hänen mukaansa kaksi syytä.

Yhtäältä paritusepäily on sen verran poikkeuksellinen nimike, että tutkinta on edellyttänyt erityistä huomiota. Toisaalta JR-tutkintaryhmällä on ollut jatkuvasti tutkinnassaan myös muita kiireellisiä juttuja.

Uusien julkisten tietojen saaminen tapauksesta vienee vielä kuukausia.

Seuraavaksi asia etenee syyteharkintaan, jonka päätteeksi syyttäjä päättää syytteiden nostamisesta. Mikäli syytteet nostetaan, ottaa myös oikeuskäsittelyajankohdan löytyminen aikansa. Mahdollisen oikeuskäsittelyn myötä julkisuuteen saataneen lisätietoja epäillyistä rikoksista.

Länsi-Suomi jatkaa tapauksen seuraamista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut