Pelastuslaitoksen tiistaipäivään ei ole mahtunut tragedioita, mutta tehtäviä kuitenkin: harakka vapautui liesituulettimesta, rivitaloasukas sai näppärän ohjeen ja pieni maastopalokin saatiin sammutettua

Pelastuslaitoksen tiistaihin on mahtunut tehtäviä eläimen pelastamisesta maastopalon sammuttamiseen. Kuvituskuva.

Tiistaipäivä on Satakunnan pelastuslaitoksen Ala-Satakunnan päivystysalueella ollut suhteellisen leppeä.

Yhden jälkeen Raumalla rivitaloasuntoon tehdystä pienestä rakennuspalohälytyksestä koitui pelastuslaitokselle lähinnä turvallisuuskasvatuksellinen tehtävä, toteaa alueen päivystävä palomestari Timo Nurminen.

– Siellä oli palohälytin ruvennut piipittämään, kun oli paristo mennyt vanhaksi. Neuvoimme asukasta, että hommaa siihen uuden pariston, Nurminen kertoo.

Vain parikymmentä minuuttia myöhemmin tuli puolestaan hälytys pienelle maastopalokeikalle Eurajoen Peräkyläntiellä. Täällä tilanne ja tuli oli todellinen: maastoa paloi pienellä alueella, noin 30 metriä suuntaansa.

– Ihmettelimme, mistä se oli lähtenyt, kun oli aika vihreää. Ketään ei ollut paikalla, ilmoituksen oli tehnyt ohikulkija.

Kenties palohälyttimen piipityksestä hieman poikkeavaa piipitystä taas saattoi kuulua eläimenpelastustehtävällä Rauman Kieriläntiellä iltapäiväkolmen jälkeen.

Liesituulettimen putkeen oli nimittäin juuttunut harakka.

– Pojat ottivat tuulettimen puhaltimen pois katolta ja harakka pääsi sitten vapauteen. Oli ilmeisesti onnellinen, kun pääsi sieltä pois räpyttelemästä.