Pelastuslaitos riensi männyn latvaan juuttuneen Pentti-kissan avuksi - katso kuvat!

Pentti-kissan seikkailu päättyi onnellisesti omistaja Marika Kemppisen syliin. Kuva: Paloesimies Rami Lehtinen

Lauantaiaamu alkoi toiminnantäyteisesti Paroalhossa, kun pelastuslaitos sai hälytyksen Hiihtäjäntielle aamulla yhdeksältä. Apua kaipasi puuhun kiivennyt Pentti-kissa, joka maukui hätäänsä äänekkäästi korkean männyn latvasta.

Pentti oli ehtinyt jo viettää yön puussa vesisateessa noin parinkymmenen metrin korkuisen männyn latvassa.

– Pentti on elänyt sisäkissana ja on tottumaton ulkoilija, omistaja Marika Kemppinen kertoo.

Kemppisen mukaan  kissaa yritettiin houkutella puusta alas ruoalla ja jopa kiivetä puuhun Penttiä hakemaan, mutta kokemattona kiipeilijänä Pentti ei uskaltanut hievahtaakaan.

Pelastuslaitoksen hälyttämistä paikalle emmittiin pitkään ja naapuritkin kiertelivät aamulla paikalla huolestuneena.

– Mietin, että mahtavatko näin pian tullakaan, mutta kun kerroin, että olemem lähdössä reissun, lupasivat he pelastuslaitokselta lähteä heti paikalle.

Pelastusoperaatio sujui nopeasti. Pelastuslaitokselta kerrotaan Pentin hypänneen suoraan palomiehen syliin nostolavalle.

– Yleensä kissa kipeää niin korkealle karkuun kuin vain pääsee, mutta Pentti oli yhteistyöhaluinen ja arka kiipeämään, mikä oli nyt eduksi, Rauman paloaseman paloesimies Rami Lehtinen kertoo.

Pelastusoperaation jälkeen kolmevuotias Pentti sai mahan täydeltä ruokaa ja loikoili onnellisena kotonaan. Pelastuoperaatioon päättynyt ulkoilureissu säikäytti sen verran, että Pentin ulkoilut saavat Kemppisen mukaan nyt hetkeksi jäädä.

– Voi olla, että Pentti tästä jotakin oppi. Toivottavasti. Pääasia, että seikkailu sai onnellisen päätöksen, Kemppinen sanoo.

Palomiehet Tommi Hyötylä ja Pasi Kivikko pelastivat Pentin nostolavan avulla. Tunti pelastusoperaation jälkeen Pentti loikoili tyytyväisenä maha täynnä ruokaa. Kuva: Marika Kemppinen