Peltomaan perheessä asetutaan yhdessä ruokapöytään, vaikka remontin keskellä

Johanna Peltomaa pitää tärkeänä sitä, että vähintään kerran päivässä kokoonnutaan yhteen. Valtteri pitää erityisen mieluisana viikonlopun ruokahetkiä, jolloin hän yhdessä veljensä kanssa saa toivoa, mitä valmistetaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Keittiöremontin vuoksi Johanna ja Rami Peltomaan ruokapöytä ja jääkaappi löytyvät tällä hetkellä olohuoneesta, mutta se ei estä perhettä syömästä yhdessä päivittäin.

Edes kiireinen elämä, Johannan työ Turussa, Ramin valmennuspesti ja lasten Santerin ja Valtterin harrastukset eivät ole tekosyy erikseen syömiselle. Jos aikataulut menevät täysin ristiin, tehdään kompromisseja.

– Se voi tarkoittaa, että pojat syövät iltapalaa samalla kun minä päivällistä. Tai poikien syödessä myöhään lämmintä ruokaa harkkojen vuoksi, olemme me seurana teekupposten kera, Johanna kertoo.

Johanna Peltomaa on aina ollut tarkka siitä, että perhe kohtaa juurikin ruoan äärellä. Tuolloin mukaan ei mahdu kännyköitä, televisiota tai sanomalehtiä.

Turhia paineita ei kuitenkaan oteta, arkisin mennään jokaisen omien aikataulujen mukaan, mutta viikonloppu näkyy ruoassa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.