Perämoottorivarkaudet vähentyivät Lounais-Suomessa

Perämoottoreita varastetaan tavallisimmin pienvenesatamista ja yleisiltä laitureilta. Kuva: LS-arkisto/Pekka Lehmuskallio

Perämoottorivarkaudet ovat lähes puolittuneet Lounais-Suomessa viime vuoteen nähden.

Perämoottorivarkauksia on ollut koko Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella 1.1.–31.10.2015 välisenä aikana yhteensä 151 kappaletta, kun vuoden 2014 vastaavana aikana perämoottorivarkauksia oli 293.

Lounais-Suomen poliisilaitos, Länsi-Suomen merivartiosto ja vakuutusyhtiöt ottivat alkukeväästä 2015 yhteistavoitteeksi sekä perämoottorivarkauksien vähentämisen että perämoottorivarkaiden kiinni saamisen Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Tavoitetta lähdettiin toteuttamaan muun muassa aktiivisella tiedottamisella, jonka avulla haluttiin aktivoida veneenomistajia suojelemaan omaisuuttaan. Tämän lisäksi sekä merivartiosto että poliisi tehostivat valvontaa ja partiointia muun muassa pienvenesatamien alueella.

Perämoottoreita varastetaan tavallisimmin pienvenesatamista ja yleisiltä laitureilta. On myös tapauksia, joissa perämoottoreita on anastettu vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneiden murtojen yhteydessä varastotiloista.

Poliisi katsoo, että tavoite onnistui hyvin ja Poliisi, Länsi-Suomen merivartiosta ja vakuutusyhtiöt haluavat kiittää veneenomistajia omaisuutensa suojelemisesta ja muistuttaa, että talven jälkeen koittaa uusi veneilykausi, jolloin on taas syytä olla aktiivinen omaisuutensa suojelemisessa.