Perhepäivähoito 40 vuoden ikään Raumalla

Perhepäivähoito täyttää Raumalla tänä vuonna 40 vuotta. Synttäreitä juhlistetaan perheiden ja hoitajien yhteisellä piknikillä ensi viikon tiistaina 17.6. Keskuspuistossa kello 18–19.30. Piknikillä teemana on prinssit ja prinsessat.

Raumalla on omassa kodissa toimivia perhepäivähoitajia tällä hetkellä 59 ja hoidossa noin 210 lasta.

Vuonna 1974 perhepäivähoito alkoi pienellä joukolla, mutta 1980-luku oli varsinaista perhepäivähoidon kulta-aikaa ja perhepäivähoitajien lukumäärä oli huipussaan. Huippuvuosien jälkeen hoitajien määrä on vakiintunut nykyiseen.

Perhepäivähoitajan ammatti on aina herättänyt kunnioitusta, työn moninaiset vaatimukset tiedostetaan. Nykyään perhepäivähoidossa työskentelee varhaiskasvatuksen ammattilaisia, joista suuri osa on suorittanut perhepäivähoitajan ammattitutkinto-pätevyyden.

Perhepäivähoito on edelleen vanhempien suosima hoitomuoto pienen hoitoryhmän, kodinomaisuuden, joustavuuden ja läheisyyden vuoksi. Unohtamatta tietenkään kotiruokaa, syliä ja kiireettömyyttä.

Yksityinen perhepäivähoito toimii kunnallisen toiminnan ohella yhteistyötä tehden. Raumalla yksityisiä perhepäivähoitajia on noin 20.