Perinteikäs lähiökauppa lopettaa Raumalla – "Näkisin, että siinä voisi olla pubille erinomainen paikka"

Keskolla on Raumalle suuret investointisuunnitelmat.

K-Market Monnankatu on lopettamassa toimintaansa.

Monnankadun K-Market on sulkemassa ovensa perinteikkäällä kauppapaikalla.

Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen vahvistaa Länsi-Suomen tiedot oikeiksi.

Hän kertoo, että vuokrasopimus on purettu ja kaupan on tarkoitus sulkea ovensa "kevättalven" aikana.

– Kauppa olisi vaatinut niin ison uudistamisen, että kaupan nykyliikevaihdolla sitä ei pystytä kattamaan. Esimerkiksi kalusteuudistamiset ovat nykyaikana niin iso ponnistus, Alanen kertoo.

Vaikka Monnankadun kauppa sulkee ovensa, kertoo Alanen Keskon vahvistavan Raumalla muita liiketiloja.

– Sinkokadun Supermarkettia rakennetaan ja Areenan sekä Rosmariinin mittavat uudistukset ovat tulossa. Myös Citymarkettia uudistetaan.

Alasen mukaan Rauman K-Supermarkettien uudistukset ovat kokonaisvaltaisia. Niiden aikana katsotaan talotekniikka, mutta etenkin myymäläpohja ja kalusteet uusiksi.

– Viihtyisyyteen ja energiatehokkuuteen panostetaan tällä hetkellä kovaa tahti ja uudistustahti on vain kiristymässä.

Pubia, sotea vai jotain muuta?

Monnankatu 15:n tiloissa on toiminut elintarvikemyymälä alkuvuosistaan lähtien. Rakennuksessa toimi aiemmin myös pankki, nykyisin kyseisissä liiketiloissa on ravintola.

Kiinteistö Oy Monnankatu 15:n omistavan Parimi Oy:n toimitusjohtaja Mikael Eklöf kertoo, että kaupan lopettaminen ei tule hänelle täytenä yllätyksenä.

– Olisimme silti toivoneet, että kauppa olisi jatkanut. Kiinteistö on pääväylän varrella ja alue on kehittymässä uuden koulun myötä.

Omistajataholla on jo monia visioita perinteikkään liiketilan tulevaisuudesta. Eklöf kertoo, että takavuosina muutamia tunnusteluja on aiheesta jo tehty.

– Näkisin, että siinä voisi olla pubille erinomainen paikka. Kourujärvi–Paroalhon alueelle olisi tilausta perinteiselle ”paikallispubille", hän kertoo.

Hän muistelee etenkin Monnankadun varrella toimineen Seitsemän meren baarin suosiota.

Kaupalta tyhjäksi jää 550 neliötä avointa liiketilaa. 1970-lukulaiseksi rakennukseksi tila on Eklöfin mukaan hyvässä kunnossa.

Hän kertoo, että omistajat haluavat kartoittaa nyt tarkkaan, mikä olisi kiinteistön ja koko alueen kannalta järkevin käyttötarkoitus.

– Liiketila on täysin esteetön, joten se soveltuisi sote-puolelle esimerkiksi päivä- tai palvelukotitoimintaan. Tilan voi myös muuttaa asunnoiksi. Ideoita otetaan vastaan, Eklöf heittää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut