Perinteisiä Linnan juhlia ei järjestetä tänä vuonna – "Juhlimme yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta"

Itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei perinteisessä muodossaan tänä vuonna nähdä. Kuva viime vuodelta. Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia

Itsenäisyyspäivän kutsuvierastilaisuutta Presidentinlinnassa eli tuttavallisemmin Linnan juhlia ei tänä vuonna järjestetä perinteiseen tapaan lainkaan, tiedottaa tasavallan presidentin kanslia.

Sen sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä.

– Juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista. Mutta myös kodeissa vietetään itsenäisyyspäivää, miljoonat television ääressä. Vaikka tänä vuonna emme kokoonnu perinteisellä tavalla Presidentinlinnaan, ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä. Juhlimme Suomea ja itsenäisyyttämme kaikkien suomalaisten kanssa yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta, presidentti Niinistö sanoo tiedotteesssa.

Itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana lähetyksenä näyttää Yle. Illan aikana Yle TV 1:llä nähdään suomalaista esittävää taidetta sekä koosteita Linnan juhlien tunnelmista aiemmilta vuosikymmeniltä.

Lisäksi lähetyksessä vieraillaan eri puolilla Suomea ja seurataan suomalaisten erilaisia tapoja viettää itsenäisyyspäivää. Katsojat voivat myös lähettää oman tervehdyksensä illan lähetykseen.

Tarkemmin ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan marraskuun alussa.