Perjantain koronaseuranta: Sisäliikuntatilat auki, kansalaisopiston aikuisten ryhmät käyntiin

Koronarokotusten antaminen yksityisellä puolella laajenee. KUVA: arkisto/Juha SInisalo

13.53 Sataedun Taitaja-joukkue pieneni koronatartunnan takia

Sataedun Nakkilan toimipaikassa opiskelevalla opiskelijalla on todettu koronatartunta. Sen vuoksi viisi mahdollisesti altistunutta opiskelijaa ja heidän opettajansa on siirretty varmuuden vuoksi etäopetukseen.

Tapaus vaikuttaa myös oppilaitoksen osallistumiseen ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitajan ammattitaitokilpailuuun. Sataedun joukkue pienenee yhdellä kilpailijalla.


12.08 Kansanedustaja Katri Kulmunilla koronatartunta

Keskustan entinen puheenjohtaja Katri Kulmuni on saanut koronatartunnan, kertoo eduskuntatiedotus.

Kulmuni kertoi aiemmin sosiaalisessa mediassa altistuneensa koronalle ja joutuneensa sen takia kahden viikon kotikaranteeniin. Hän ei ole käynyt eduskunnassa yli kahteen viikkoon, joten tartuntavaaraa ei eduskunnassa ole.

Kulmuni kertoi Facebookissa voivansa hyvin. Hän sanoo potevansa vain kevyitä flunssan oireita. Kotikaranteeni alkoi altistumisen takia jo 4. toukokuuta. 

– Eduskuntatyö tapahtuu näinä aikoina paljolti etätyön kautta. Tähän työhön olen voinut osallistua täysipainoisesti etäkokousten kautta koko karanteeniajan ja näin tulen tekemään mahdollisuuksien mukaan jatkossakin nyt eristyksessä, Kulmuni kirjoitti.

Koronapandemian aikana kansanedustajilla on todettu muutamia koronatartuntoja. Tartunnan ovat aiemmin saaneet ainakin Eeva-Johanna Eloranta (sd.), Joonas Könttä (kesk.), Arto Satonen (kok.) sekä Tom Packalén (ps.).

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan kaikkiaan eduskunnassa on todettu alle kymmenen koronatartuntaa. Eduskunnan nykyiset koronarajoitukset ja etätyösuositus jatkuvat eduskunnassa ainakin kesäkuun loppuun asti.

– Tässä edetään varmasti varovasti ja tehdään päätöksiä hyvän tiedon pohjalta, Rauhio sanoi.

STT


11.40 Eurassa seitsemän uutta tartuntaa, Raumalla yksi

Perjantain koronatilastot olivat Rauman seudulla erityisen ikäviä Euran kohdalla, jonne kirjattiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan seitsemän uutta tartuntaa. 

Euran sote-keskus kertoi torstai-iltana joukkoaltistumisesta lukiossa. Positiivisia koronatuloksia oli tuolloin todettu kahdella koulun oppilaalla, ja lähialtistuneiksi katsottiin seitsemän muuta. 

Johtava lääkäri Lotta Armfelt kehotti tiedotteessa euralaisia huolehtimaan entistä huolellisemmin niin käsihygieniasta, maskien käytöstä kuin turvaväleistäkin.

- Tämä on nyt erityisen tärkeää, kun Covid 19- tapauksia on viime aikoina Eurassa ollut aiempaa enemmän. Varsinkin lukion oppilaita ja henkilöstöä suositellaan nyt hakeutumaan herkästi testiin silloinkin, kun ylähengitystieoireet mahdollisesti ovat siitepölyallergian aiheuttamia, Arlfelt vetosi tiedotteessa.

Raumalle merkittiin perjantaina yksi uusi koronatapaus, Samoin Säkylään ja Uuteenkaupunkiin.


10.55 Sisäliikuntatilat sekä musiikki- ja kansalaisopistojen tilat auki maanantaina

Rauman kaupunki teki päätöksiä koronarajoitusten lieventämisestä Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjausten mukaisesti.  

Kaupungin sisäliikuntatilojen avaamista on odotettu pitkään, ja se tapahtuu seurojen ja ryhmien kohdalla ensi maanantaina. Aikuisten ryhmäharrastukset pääsevät jatkumaan sisätiloissa, mutta enintään 20 hengen ryhmissä. Turvaetäisyyksistä tulee huolehtia myös pukuhuoneissa.

Myös kaupungin kuntosalit aukeavat. Henkilömäärää koskeva rajoitus on iissäkin 20.

Maanantaina alkava lisäksi musiikkiopiston yksilöllinen lähiopetus sekä kansalaisopiston aikuisten harrastustoiminta. Ryhmäkokorajoitus on 20, ja turvaetäisyyksiä noudatetaan.

Kaupunki muistuttaa, että myös yksityis- ja yleisötilaisuuksissa on voimassa 20 henkilön rajoitus, ja turvavälit on voitava pitää. Tilojen ylläpitäjien on huolehdittava myös käsienpuhdistusmahdoollisuudesta.


9.17 Mehiläisen työterveydessä alkavat kotonarokotukset

Koronarokotusten antaminen yksityisellä terveyssektorilla laajenee Satakunnassa ensi viikosta alkaen. Mehiläinen aloittaa omien työterveysasiakkaidensa rokotukset Rauman ja Porin yksiöissä tiistaina sekä Kankaanpään toimipisteessä torstaina.

Rokotuksen voivat saada Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella työskentelevät Mehiläisen työterveysasiakkaat, joiden työnantaja on sopinut työntekijöidensä rokottamisesta työterveyshuollossa. Niin sanotusti jonojen ohi ei yksityisellä puolella pääse, sillä rokotusjärjestys ja -kriteerit noudattavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä kuntien rokotusjärjestystä.

- Rokotusta varten kannattaa varmistaa Mehiläisen koronarokotussivustolta koronarokotus.mehilainen.fi, kuuluuko itse tässä kohtaa rokotusvuorossa olevien joukkoon, sanoo Mehiläisen Porin ja Rauman yksikönjohtaja Minna Kunvik tiedotteessa.