Pertsa ja Kilu -päivät avattiin animaatiotyöpajoilla

Raumalaisilla alakouluilla kuvattiin tänään lukuisia animaatioelokuvia. OKL:n opiskelijoiden ohjaamat animaatiot syntyivät tabletille ladatulla animaatio-ohjelmalla.

Väinö Riikkilä Seura haki tämän vuoden kirjallisuustapahtumaan kouluille tarjottavaa poikkitaiteellista ja monimediallista projektia. 

– Lähtökohta oli yhdistää käsityön, äidinkielen ja kuvataiteen oppiaineet. Lopputuloksessa nivoutuvat käsillä tekeminen, tarinallisuus ja mediailmaisu, sanoo animaatiotyöpajakonseptin suunnitellut Tarmo Thorström.

Työpajat osoittautuivat suosituiksi. Kirjallisuusseuran puheenjohtaja Harri Laiho toteaa, että pajat varattiin loppuun hetkessä. Samoin kävi lastentarhanopettajiksi opiskelevien torstain Saapasjalkakissa-esityksille.

Pertsa ja Kilu -päivät järjestetään tällä viikolla teemana Tarinasta toimintaa. Viikon aikana päiväkodeissa ja kouluissa on lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia. 

 Kirjallisuustapahtuman yleisötilaisuus on Rauman pääkirjastossa huomenna keskiviikkona. Tilaisuudessa avataan kuvittaja Petra Heikkilä-Perkiön töiden näyttely ja hän sekä kirjailija Hannele Huovi kertovat työstään. 

Kirjallisuusvieraat käyvät myös keskiviikkona raumalaisissa kouluissa. 

Pertsa ja Kilu -päivät järjestetään vuorovuosina Raumalla ja Kotkassa.