Pesistyttöjen varusteet varastaneelle vaaditaan vankeutta

Syyttäjä vaatii ehdonta vankeutta kahdelle raumalaismiehelle, joiden kontolla epäillään olevan pitkä lista niin huumausainerikoksista kuin omaisuus- ja liikennerikoksiakin.

Viime kesänä otsikoihin noussut pesistyttöjen varusteiden anastus kuuluu sekin miesten syytelistalle.

Toinen miehistä anasti Raumalla pesisleirillä olleen Ylivieskan Kuulan joukkueen peliasuja, tyttöjen vaatteita ja kenkiä täynnä olleen kuomullisen peräkärryn ja toinen kätki tavarat taloonsa.

Peräkärry löytyi myöhemmin vaurioituneena mutta tyhjettynä Haapasaarentien varrelta. Osa tavaroista onnistuttiin myöhemmin saamaan takaisin.

Miestä epäillään myös toukokuisesta törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Hän ajoi poliiseja pakoon anastamallaan kevytmoottoripyörällä. Nopeutta parhaimmillaan oli 120 kilometriä tunnissa paikassa, jossa saa ajaa enintään 60 kilometrin tuntinopeutta.

Samalla reissulla ilman ajokorttia liikkuva mies oli anastanut auton Tampereella ja matkaa oli taitettu ainakin Hämeenkyröön.

Ajoneuvo vaihtui pakettiautoon, kun matka suuntautui Hyvinkäälle ja Helsinkiin, josta kyytiin oli anastettu painepesuri.Satakunnan käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa myöhemmin.