Petäjäksen Telakan tankkausasemalla dieselit ja bensiinit sekoittuivat keskenään kesäkuussa – "Yrittäjää tämä eniten kirpaisee"

Raumalla Petäjäksen Telakan venetankkausasemalla menivät kesäkuussa bensiini ja diesel sekaisin. 

Virhe sattui kesäkuun alussa, kun huoltoyhtiö täytti polttoainesäiliöitä.

– Täytön yhteydessä mittareiden paluuputket menivät ristiin, eli bensamittarista pääsi bensaa dieselsäiliöön ja päinvastoin, selittää Rauman Telakan yrittäjä Juha-Pekka Väliviita.

Bensiinipumpusta siis tuli bensiiniä ja dieselpumpusta dieseliä, mutta yli jääneet polttoaineannokset valuivat paluuputkia pitkin vääriin säiliöihin.

– Puhutaan pienistä määristä, 100 litrassa dieseliä oli ehkä 10 litraa bensaa, tai sinnepäin, Väliviita arvelee.

Virhe havaittiin 29.6. ja pumput ovat sen jälkeen toimineet normaalisti. Väliviidan mukaan lähes kaikki virheestä kärsineet asiakkaat on tavoitettu.

– Asemalla maksetaan kortilla, joten jokaisesta tankkauksesta jää jälki. Olemme tehneet viime viikot kovasti töitä asiakkaiden tavoittamiseksi, Väliviita sanoo.

Mikäli kesäkuun aikana tankanneita vielä on, Väliviita kehottaa ottamaan yhteyttä suoraan häneen, puhelinnumeroon 0440354927.

– Virheestä kärsineiden asiakkaiden veneiden tankit tyhjennetään ja öljyt vaihdetaan. Annamme tietysti myös täyden tankillisen polttoainetta, Väliviita sanoo.

Huoltoyhtiön tekemä virhe koski Väliviidan mukaan muutamaa kymmentä asiakasta, eivätkä dieseliä tankanneet välttämättä ole edes huomanneet mitään. Yrittäjää tilanne on kuitenkin risonut.

– Rahallisesti tämä kirpaisee eniten varmaan minua. Huoltoyhtiön vastuuvakuutukseen tämä menee, mutta odotan sieltä vielä korvauksia. Jos asiakkaan v-tutus on ollut tasoa 10, minulla se on varmaan ollut 100, Väliviita kertoo.