Pete Parkkonen ja Eva + Manu Mustan pitsin yön esiintyjätähdet

Alun perin Idols-kilpailusta julkisuuteen ponnistanut Pete Parkkonen valmistelee viidettä studioalbumiaan.
Alun perin Idols-kilpailusta julkisuuteen ponnistanut Pete Parkkonen valmistelee viidettä studioalbumiaan.

Mustan pitsin yö 29.7. konserttilavan esiintyjäkattaus koostuu lastenmusiikkiyhtye Naattiorkesterista, fiftarirockia soittavasta AT’s Roots & Ramblin’sta, pop-folkduo Eva + Manusta ja sekä laulaja Pete Parkkosesta.

Savilanpuiston maksuton ja ikärajaton konserttiohjelma pärähtää käyntiin keskiviikkona 27.7, jolloin vietetään nuorille suunnattua iltaa. Torstaina lavalla järjestetään pitsimissikilpailu ja kuullaan Rauman Soittokuntaa, jonka solisteina 70-luvun teemakonsertissa ovat Markku Pekonen, Paula Kupari ja Jussi Lammela.

– Pitsiviikon paluu Savilanpuistoon tarkoittaa ison yleisömäärän mahdollistavia keikkoja, joita järjestämme jälleen parin poikkeusvuoden jälkeen, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo tiedotteella.

Isojen yleisömäärien tapahtumia tulevalla Pitsiviikolla ovat myös keskustan kaduilla 27.–30.7. järjestettävät Kansainväliset Suurmarkkinat ja Kalatorin Käsityöläismarkkinat 29.–30.7.

Pitsiviikon koko ohjelma sisältää tällä hetkellä yli 130 tilaisuutta. Kokonaisuudessa on mukana mittava joukko eri tahoja ja järjestäjiä.

– Ohjelma alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Mukaan mahtuu kymmeniä tapahtumia, ilmaiskonsertteja ja -esityksiä, pitsin, kädentaitojen ja taiteen näyttelyitä sekä monipuolista lastenohjelmaa, kuten sirkusesityksiä ja keppihevoskulkue, Stenfors sanoo.

Rauman kaupungilla on tapahtuman järjestämis- ja koordinointivastuu, mutta kaikki kaupunkilaiset on kutsuttu mukaan Pitsiviikon tekemiseen ja tapahtumatoteutuksiin.

– Ohjelmailmoituksia on tullut koronavuosien jälkeen ilahduttava määrä.

Raumalaisten roots-muusikkojen trio, AT’s Roots & Ramblin kuuluu Mustan pitsin yön esiintyjiin.
Raumalaisten roots-muusikkojen trio, AT’s Roots & Ramblin kuuluu Mustan pitsin yön esiintyjiin.

Työpajoissa tuunataan

Vanhan Rauman Tammelan pihalla ja verstaalla pidetään Pitsiviikolla useita kädentaitojen työpajoja. Kierrätys, tuunaus ja luonnonmateriaalit näkyvät työpajojen ohjelmassa.

Pitsiviikko-verstaalla järjestetään muun muassa Rauma-neuleen yhteisneulontaa ja neuvontapaja. Mestaritekijät-ohjelman voittaja Niina Koivula ohjaa verstaalla kylttityöpajaa, jossa lapset ja aikuiset pääsevät tuunaamaan oman kyltin.

Kesätonttu-työpajassa lapset valmistavat sauna- ja kotitonttuja luonnosta löytyvistä materiaaleista Pitsikaupungin Joulun tonttuteeman hengessä.

Posellista pitsiä

Raumalaisten nyplääjäyhdistysten pitsinäyttelyt järjestetään ensimmäistä kertaa samassa paikassa.

Nypläämään pääsevät Pitsiviikolla niin kokeneet kuin aloittelijatkin. Rauman kansalaisopiston järjestämällä tyllipitsikurssilla syvennetään jo opittuja taitoja ja harjoitellaan uutta tekniikkaa. Nypläystä pääsee kokeilemaan muun muassa pitsinäyttelyiden yhteydessä. Jo 20. kerran järjestetään Nopein nyplääjä -kilpailuun.

Juhlavuodelle oma ohjelmakokonaisuus

Rauma 580 -juhlavuosi huomioidaan Pitsiviikolla raumalaisten esiintyjien ohjelmakokonaisuudella Marelan pihamaalla keskiviikkona 27.7.Viikon aikana kuullaan myös ympäri kaupunkia raumalaisia jaarituksia Nortamo-seuran esittämänä. Savilanpuiston lavalla nähdään Tapio Niemen Apteekkar Nyyper –hahmo.

Pitsiviikkoon voi tutustua tapahtuman nettisivuilla pitsiviikko.fi. Tapahtumailmoittelua kannattaa seurata myös

Pitsiviikko järjestetään Raumalla 23.7–31.7. Netissä: pitsiviikko.fi sekä www.facebook.com/Pitsiviikko ja www.instagram.com/pitsiviikko/