Petoyhdyshenkilöt saavat noin 300 ilmoitusta vuodessa – viimeksi huhun perässä on etsitty mahdollista sutta tiistaina Kaarolla

Kuvituskuva ei liity tapaukseen. Arkistokuva / Pekka Lehmuskallio

Tiistaina sosiaalisen median kanaviin tuli Kaaron seudulta asuvilta muutamia ilmoituksia mahdollisista susihavainnoista. Lounais-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Toivonen kertoo, että ilmoituksia on tullut, mutta virallistettua havaintoa eläimestä ei ole voitu tehdä.

– Tunnin verran olen tässä kiertänyt, mutta nyt on huono keli tunnistaa. Ei ole lunta missään. Viimeiseksi se on mennyt 12-tien yli Uotilaan. Siellä on pari isoa koiraa, jotka on sekoitettu aiemminkin susiin.

Sosiaalisen median perusteella moni tiistaisen havainnon tehnyt on soittanut asiasta poliisille. Jari Toivonen suosittelee, että tapauksista otettaisiin yhteyttä suurpetoyhdyshenkilöihin, joita on alueella kaikkiaan viisi kappaletta.

– Heille kun saa välitettyä tiedon, niin he käyvät varmistamassa asian. Kun havainto on todennettu, niin sen voi panna viranomaispapereihin. Huhuihin perustuvat merkinnät tekevät rekisteristä leväperäisen.

Toivonen kertoo, että suurpetohenkilöt saavat noin kolmisensataa puhelua vuodessa. Luonnonvarakeskus Luken karttapalvelun mukaan virallisia havaintoja ei viime aikoina ole Raumalta juuri tehty.

– Luvian ja Panelian suunnalla on pari kierrellyt, Laitilan yksilöitä on havaittu Rauman Lapissa saakka.