Petteri Orpo käväisi pikavierailulla Raumalla

Puheenjohtaja ei ole huolissaan kokoomuksen kuntavaaliehdokkaiden riittävyydestä.

Rauma, Säkylä, Ulvila, Pori. Siinä kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon lauantaisen maakuntakierroksen paikkakunnat.

Jo aamuvarhaisella liikkeelle lähtenyt Orpo aloitti kierroksensa Rauman Anundilanaukiolta, jonne oli heti kello 9 kerääntynyt paikallisia kokoomuslaisia sekä aikaisia liikkujia.

Kierroksellaan puheenjohtaja halusi muun muassa vauhdittaa ensi kevään kuntavaalien ehdokashankintaa, joka hänen mukaansa onkin kokoomuksen osalta hyvällä alulla.

– Meillä on tällä hetkellä noin 2 500 ehdokasta. Tavoitteenamme on saada kevään vaaleihin kaikkiaan 7 000 ehdokasta, mikä on lähes tuhat ehdokasta enemmän kuin viime kuntavaaleissa.

Huolimatta siitä, että korona on kurittanut erityisesti yrittäjiä, Orpo on vakuuttunut, että myös monet yrittäjät haluavat lähteä nyt ehdokkaaksi.

– Satojen yhteydenottojen perusteella tiedän, että näin tulee tapahtumaan. On äärettömän tärkeää, että saamme ehdokkaiksemme myös yrittäjiä. Ilman yrittäjyyttä ei ole elinvoimaa eikä työllisyyttä. On hienoa, että Suomen Yrittäjien tuoreen gallupin mukaan kokoomuksella on yli 40 prosentin kannatus yrittäjien keskuudessa.

Sotesta ei ole syytä rakentaa hallintohimmeliäKokoomus esitteli perjantaina oman kantansa sote-uudistuksesta. Se korostaa kuntien yhteistyötä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä.

– Emme me tarvitse kallista ja monimutkaista maakunnallista hallintohimmeliä. Käytetään mieluummin rahaa nykymallin ongelmien korjaamiseen. Kunnissa kyllä osataan luoda yhteistyömalleja. Tästä on jo olemassa hyviä esimerkkejäkin, Orpo kommentoi puolueensa keskustelunavausta.

Hänen mukaansa sote-uudistuksessa pitäisi puuttua niihin asioihin jotka ovat "oikeasti tärkeitä".

– Hoitoon pääsy, hoitotakuun kiristäminen, osaavan henkilöstön saannin turvaaminen ja teknologian hyödyntäminen. Korona oikeastaan opetti meille, miten teknologiaa voidaan yhä laajemmin käyttää myös sosiaali- ja terveyspalveluissa, Orpo toteaa ja mainitsee esimerkkinä etälääkäripalvelut.

Nopean hoitoon pääsyn takaamiseksi kokoomuslaiset ehdottavat palveluseteliä, jolla palvelun voisi tarvittaessa hankkia yksityiseltä.

Koronarajoituksiin pitäisi reagoida nopeamminPetteri Orpo kehuu suomalaisten koronatoimia, jotka ovat olleet hänen mukaansa vastuullisia ja tehokkaita. Myös hallitus on hänen mielestään "isossa kuvassa" toiminut hyvin, mutta:

– Suomalaiset kaipaisivat selkeämpiä ohjeita ja määräyksiä. Jatkossa, vaikka rokote saadaankin, virus saattaa olla edelleen keskuudessamme. Siksi rajoituskäytäntöjen pitäisi olla joustavia ja alueellisia. Rajoituksia pitäisi myös pystyä purkamaan nykyistä nopeammin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut