Pidä varasi varsinkin viikonloppuna: niljaisten päivien jälkeen pakastaa jouluksi

Selvästi plussalle nousseet lämpötilat lähtevät ennusteen mukaan uudelleen pitkään laskuun.

| Päivitetty

Satakunnassa on syytä pitää viikonloppuna varansa, on sitten liikkeellä jalkaisin tai kumipyörillä. Ilmatieteen laitos on nimittäin antanut säävaroituksen niin tieliikenteeseen kuin jalankulkijoillekin.Molemmat varoitukset ovat voimassa lauantai-iltapäivästä alkaen. Teillä huonon ajokelin todennäköisyys on 60 prosenttia, ja varoitus johtuu jäätävästä vesisateesta sekä lumi- tai räntäsateesta.

Tieliikenteen liukkaudesta saatiin esimakua jo perjantaina:"Autoilija, ole varovainen tien päällä – uusi lumi ja jäinen pohja ovat liukas yhdistelmä"

Jalankulkijoilla puolestaan on lauantaina 40 prosentin todennäköisyydellä erittäin liukas keli, kun jään päälle tulee vettä.

Liukkauden syy johtuu lauhtuvasta säästä. Ennusteen mukaan pakkanen kääntyy plussan puolelle Raumalla lauantaina iltapäivällä, ja korkeimmillaan mittarin lukema koukkaa plus neljän-viiden asteen tietämillä. 

Plussakelit jatkuvat ennusteen mukaan aina keskiviikon ja torstain väliseen yöhön, jolloin palataan pakkaselle – tosin ei mihinkään hirmulukemiin. Parin viikon ennusteessa lämpötila jatkaa tasaista laskuaan viikon verran ja pysähtyy sitten noin viiden-kuuden miinusasteen lukemiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut