Pienestä se yrittäjäkin ponnistaa

Aivan viime aikoina euralaisten yritysten keskuudessa on ollut vilkastakin liikehdintää, kun muutama liike on lopettanut, tilalle on saatu uusia yrittäjiä naapurikunnasta ja vanhat tutut ovat muuttaneet kunnan rajojen sisällä uusiin liiketiloihin.

– Pääasiassa vaihtuvuus euralaisella yrityskentällä on melko pientä, ja useimmat yritykset ovat vakiinnuttaneet oman paikkansa kunnassa, Euran yrittäjänaisten puheenjohtaja ja kauneushoitola Pikkuisen Ihanan yrittäjä Mari Viljanen sanoo.

– Pienellä paikkakunnalla erikoisliikkeet ovat kuitenkin kovilla. Lastenvaateliikettä on esimerkiksi moneen otteeseen Eurassa yritetty saada toimimaan.

Haastavan tilanteen yrittäjille luo myös se, että Eurasta lyhyen matkan päästä löytyy joukko isompia ja vetovoimaisia ostoskaupunkeja kuten Rauma, Pori ja Turku.

– Toisaalta taas Eurassa monet asiakkaat ovat hyvin uskollisia paikallisille yrityksille ja lähialueen palveluita halutaan käyttää. Esimerkiksi Raumalla on paljon enemmän yrityksiä, joten siellä asiakas voi harrastaa niin sanotusti syrjähyppelyä eri toimijoiden välillä, Viljanen kuvailee.

Pienelläkin paikkakunnalla on myös tiettyjä etuja yrittäjälle.

– Puskaradio toimii erityisen hyvin pienemmällä paikkakunnalla – niin hyvässä kuin pahassakin. Tutuilta kysytään herkästi neuvoja ja suosituksia kaupoista ja palveluista.